Αυτοκίνητο + κάπνισμα + ανήλικος= πρόστιμο73A2A440F7FEE274E731E63AC045B285Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η τροπολογία που απαγορεύει το κάπνισμα εντός των ΙΧ, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν προβλέπονται πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ ή ακόμη και προσωρινή αφαίρεση της άδειας οδήγησης, για περιπτώσεις οδηγών που καπνίζουν, όταν στο αυτοκίνητό τους επιβαίνουν ανήλικοι.
Αναλυτικότερα, η κατατεθείσα από το υπουργείο Υγείας τροπολογία προβλέπει:
– Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς ή και συνεπιβάτες ΙΧ.
– Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς οχημάτων Δημόσιας Χρήσης.
Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας αναζητά εναλλακτικές λύσεις στην εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος, καθώς δέχεται μεγάλες πιέσεις -και- από τους καταστηματάρχες.
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα. Δεν περιμέναμε αυτήν την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες» ανέφερε σχετικά, μιλώντας, την Πέμπτη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος. Οι όποιες τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο θα ανακοινωθούν, πιθανότατα, μετά τις 3 Δεκεμβρίου.

protothema


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.