Μετά τη Βολιβία, όλοι… Βραζιλία!



5F1472FE8ECA5BD724F470C19B420C10«Περισσότερες από 2.500.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη διάρκεια όλου του τρέχοντος έτους, στη Βραζιλία», γεγονός ενδεικτικό του αναπτυξιακού κύκλου που διαγράφει η οικονομία της μεγάλης αυτής λατινοαμερικανικής χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, στην Μπραζίλια.
Μόνο τον μήνα Οκτώβριο, υπήρξαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Κάρλος Λούπι, που δεν έκρυψε τη χαρά του γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία από το «μέτωπο» της απασχόλησης. «Διαπιστώνεται μία μεγάλη δυναμική στη βραζιλιάνικη εσωτερική αγορά. Συνεχίζεται η έντονη ανάπτυξη της βραζιλιάνικης οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.
Όλο το 2009, η βραζιλιάνικη οικονομία διήνυσε φάση ύφεσης. Φέτος, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά και το Σεπτέμβριο η ανεργία δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 6,2% του ενεργού πληθυσμού (η καλύτερη επίδοση μετά το 2002). Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του -απερχόμενου- Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, έχουν δημιουργηθεί -μέσα σε μια οκταετία- περίπου 15.000.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε, τέλος, το υπουργείο Εργασίας.

πρώτο θέμα


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.