Το έργο της διαμόρφωσης των κοιμητηρίων Ρυμνίου εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



perifereia_koz

Το έργο της διαμόρφωσης των κοιμητηρίων στην τοπική κοινότητα Ρυμνίου της Αιανής θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης/ Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, μετά την προτεινόμενη ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 193.500,000.

Το έργο περιλαμβάνει συγκεκριμένες εργασίες που πρόκειται να γίνουν για τη διαμόρφωση των κοιμητηρίων. Πιο συγκεκριμένα, ο αύλειος χώρος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, όπου βρίσκονται τα κοιμητήρια θα χωριστεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα υψομετρικής διαφοράς περίπου 1,80μ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο, τα οποία είναι προς το παρόν εντελώς αδιαμόρφωτα.

Το κοιμητήριο του Ρυμνίου εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα που αφορούν κυρίως στην ανεύρεση χώρου για την ταφή των θανόντων και εν συνεχεία την πρόωρη εκταφή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου, οι εργασίες είναι απαραίτητες και θα δώσουν λύση σε ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους και αποτελεί ζήτημα πολιτισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.