Κοζάνη: «Κανένα πρόβλημα με την στάθμη της λίμνης Πολυφύτου»

tyjdtyjtdjydtujktjktujtyu

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες σε δηλώσεις του ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Μιχελάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την στάθμη της λίμνης.

Τόνισε πως η στάθμη της, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, κυμαίνεται στ ο φράγμα στα 279 μέτρα γεγονός που δεν εμπνέει καμία ανησυχία καθώς το όριο ασφάλειας λειτουργίας και του Υδροηλεκτρικού Σταθμού φθάνει τα 270. Απέδωσε την χαμηλή στάθμης σε συνδυασμό πραγμάτων όπως η ανομβρία αλλά και την διοχέτευση υδάτων προς άρδευση στον κάμπο της Βέροιας και Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα όσον αφορά την υπεράντληση και χορήγηση υδάτων προς την κεντρική Μακεδονία οι οποίες ανήλθαν στα 113 εκ. κυβικά μέτρα ο ίδιος τόνισε πως θα αναζητηθούν διοικητικές ευθύνες, εφόσον οι ποσότητες αυτές δεν εγκρίθηκαν. Ωστόσο εκείνο που δια γυμνού οφθαλμού μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην Λίμνη Πολυφύτου είναι ότι κυρίως το νότιο τμήμα της λίμνης μέχρι και το ύψος της Τοπικής Κοινότητας Γουλών δεν υπάρχει νερό, ενώ το βόρειο τμήμα λόγω και της στένωσης από την γέφυρα των Σερβίων και ανατολικότερα διαθέτει νερό αλλά τα ύψη του είναι χαμηλότερα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη: «Κανένα πρόβλημα με την στάθμη της λίμνης Πολυφύτου»

  1. Κανένα πρόβλημα για ποιον? Για το περιβάλλον; Για τα ψάρια; Για τους επαγγελματίες ψαράδες; Για τη φύση; Για τη ΔΕΗ σίγουρα κανένα πρόβλημα πάντως, αυτό το ξέρουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.