Από τη Λάρισα ο ψηλότερος Έλληνας του κόσμου και 4ος ψηλότερος Ευρωπαίος! Δείτε φωτογραφίες



papadimitriou-studio

«Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά» τραγουδά ο Κώστας Χατζής και μας το επιβεβαιώνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο Λαρισαίος που κοιτά τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 22 εκατοστά, όσο δηλαδή είναι και το ύψος του.

Αυτή η «ιδιαιτερότητα» του έχει χαρίσει τίτλους όπως: του ψηλότερου Έλληνα στον κόσμο και του 4ου ψηλότερου Ευρωπαίου.

Οι γονείς του, με καταγωγή από την Τσαπουρνιά ο πατέρας (έχει φύγει από τη ζωή) και το Σαραντάπορο η μητέρα, όπως και η επαρχία Ελασσόνας έχουν να καμαρώνουν για τον 26χρονο «γίγαντα». Παιδί μεταναστών στη Γερμανία, ο Γιάννης γεννήθηκε στο Μόναχο και παρακολούθησε Ελληνικά σχολεία. «Δεν γνώρισα τον ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό.

Το πρόβλημα το αντιμετώπισα πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο, αφού οι συμμαθητές μου που δεν με γνώριζαν, έμειναν έκπληκτοι. Μέσα σε λίγες ημέρες με συνήθισαν και όλα κύλησαν ομαλά» παρατήρησε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.

2jtrsjtrshtsh5ashterah5

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του είναι πολλές, έχει βρει όμως τις λύσεις και συνεχίζει στη ζωή δίχως να χάνει το χιούμορ του. Όλα τα ρούχα του ράβονται κατόπιν παραγγελίας. Παντελόνια, μπλούζες, πουκάμισα. Με παραγγελία γίνονται και τα παπούτσια του αφού φορά νούμερο 57!!!! Στο σπίτι έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές, προσαρμοσμένες στις διαστάσεις του. «Έχω φτιάξει τα έπιπλα της κουζίνας πολύ ψηλότερα από τα συνηθισμένα, με αποτέλεσμα η μητέρα μου να χρειάζεται σκαμνάκι για να φτάνει στο νεροχύτη και τα ντουλάπια.. Το κρεβάτι μου έχει διαστάσεις 2,50μΧ1,80μ.. Όσο για το αυτοκίνητο, πρέπει να είναι κάμπριο» μετέφερε πάντα με χαμόγελο ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Το ύψος του δεν τον στεναχωρεί πλέον. Το έχει αποδεχτεί. «Ένας πρόγονος του νεαρού», όπως μας αποκάλυψε η μητέρα του Γιάννη, κ. Βάγια, «είχε ύψος 2,17μ. Είναι στα γονίδιά του».

Πριν λίγα χρόνια το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το μπάσκετ και οι συζητήσεις είχαν αρχίσει με ομάδες της Λάρισας και των Αθηνών. Ήταν αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Όλα άλλαξαν όταν υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

3jtyrddrtyjstesjhparis

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τον Γιάννη, το ύψος του θα έφτανε τα 2,57μ κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξή του. Για να διακοπεί αυτή η πορεία, υποβλήθηκε σε επέμβαση που λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία αφού ο Γιάννης έπεσε σε κώμα για δύο μήνες και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά 4 φορές.

Τώρα τα σχέδιά του είναι διαφορετικά. Αν και του αρέσει να ασχολείται με την τεχνολογία μας αποκάλυψε πως τον μαγεύει η τηλεόραση και ο χώρος του θεάματος.

Τον περασμένο Μάιο ταξίδεψε στο Παρίσι όπου συνάντησε τους άλλους 3 ψηλότερους άντρες στην Ευρώπη. Σκοπός του είναι να γνωρίσει και αυτούς που ζουν ανά τον κόσμο.

Κων/να Θεοχαρούλη από την ert.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Από τη Λάρισα ο ψηλότερος Έλληνας του κόσμου και 4ος ψηλότερος Ευρωπαίος! Δείτε φωτογραφίες

  1. Ειδοποίηση: Από τη Λάρισα ο ψηλότερος Έλληνας του κόσμου και 4ος ψηλότερος Ευρωπαίος! Δείτε φωτογραφίες – Φούιτ.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.