Βίντεο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο! Πολλά μέτωπα, κάηκαν σπίτια, απειλείται χωριό



1186945_10200505473339477_2083084412_n

Μάχες σε πολλά πύρινα μέτωπα συνεχίζει να δίνει η Πυροσβεστική αλλά και ο στρατός στη Θάσο, με το νησί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το χωριό Θεολόγος απειλείται άμεσα, ενώ από το Σάββατο έχουν εκκενωθεί ο οικισμός «Καζαβίτι», με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Στην προσπάθεια συμβάλλουν 3 μηχανήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στο νησί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων.

Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν την πρόσβαση σε αρκετούς ορεινούς οικισμούς, ενώ σε πολλές περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Φωτογραφίες & Βίντεο: kavalanews.gr

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βίντεο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο! Πολλά μέτωπα, κάηκαν σπίτια, απειλείται χωριό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.