Επιστημονικό άρθρο διεθνούς απήχησης από τον πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας



ktflufluyfuiygiuguiΟ Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.), καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακουρος, με το άρθρο του σε θέματα καινοτομίας και επιστημονικών πάρκων έχει αναδείξει το Πανεπιστήμιο και την ελληνική επιστημονική κοινότητα στον επιστημονικό και τεχνολογικό κόσμο.

Το άρθρο του με τίτλο “Science park, a high tech fantasy?: an analysis of the science parks of Greece” έχει λάβει περίπου 200 αναφορές μέσα σε ελάχιστο χρόνο που το καθιστούν άρθρο με πολύ μεγάλη συνεισφορά και αναγνωρισιμότητα στο αντικείμενο με βάση τους δείκτες απήχησης των επιστημονικών αναφορών.

Συγκαταλέγεται στα άρθρα με τις περισσότερες αναφορές των καθηγητών του Π.Δ.Μ. σύμφωνα με το Google Scholar και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι τα περιφερειακά πανεπιστήμια μπορούν να έχουν ακαδημαϊκούς που πέρα από αξιόλογοι διδάσκαλοι είναι και πολύ αναγνωρισμένοι επιστήμονες.

Οι συνάδελφοί του από το Π.Δ.Μ. του εύχονται καλή δύναμη και περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον για όλους!

Για την κατανόηση της σπουδαιότητας του άρθρου και της απήχησής του, παραθέτουμε τους δείκτες απήχησης που ισχύουν στον ακαδημαϊκό χώρο:
>1000 cites: potentially nobel-worthy
>300: tenureable paper in top 15 place
>100: well known paper in the field and helps for tenure
>50: somewhat known in the field
>10: at least someone has cited it

Ο επίσημος σύνδεσμος του εργαστηρίου MaterLab που διευθύνει ο κ. Μπακούρος: www.materlab.eu

ΠΗΓΗ: www.ergonblog.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.