Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο Δήμο Βοΐου



Πλήθος πιστοί, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών του τόπου και ιερείς της περιοχής του Βοΐου, έδωσαν χθες το απόγευμα το παρών στο Καλονέρι του Δήμου Βοΐου συμμετέχοντας στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής.

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στον ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, ενώ προηγήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Κυριακής από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος έως το ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ακολούθησε δημοτική και λαϊκή βραδιά στην πλατεία Καλονερίου με την ορχήστρα του Νίκου Αδαμόπουλου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γκερεχτές Λάζαρος, Νταβατζή –Παπαδιώτη Γλυκερία, Ρομπόλας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Λουκάς Κοτρώτσιος, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Μουστάκα Ζωή, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλονερίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, και πλήθος πιστών.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, με παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων στην πλατεία Καλονερίου από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατινής και την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Βοΐου Νεάπολης, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι  με την ορχήστρα «Κοζανίτικο Τακίμι».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.