Μπακάλικο – Μεζεδοπωλείο «Του ‘Θκο μας» στην Κοζάνη



«Παραδοσιακό Μπακάλικο-Μεζεδοπωλείο “Του ‘θκο μας”… Πιο ‘θκο μας δε γίνεται»

Γεύσεις και αρώματα από την Πόλη!

Παραδοσιακό μπακάλικο – μεζεδοπωλείο όπως του Ζίκου στον μπακαλόγατο με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

1012972 1588501301370958 4764882172590197770 n

 

Δείτε όλες τις προσφορές του καταστήματος κάνοντας κλικ εδώ!

 

Πρόκειται για ένα «μπακάλικο» στο οποίο λειτουργεί και χώρος εστίασης (μεζεδοπωλείο). Το μπακάλικο πουλάει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, χύμα ή/και συσκευασμένα. Ο χώρος εστίασης προσφέρει εξαιρετικούς μεζέδες από την τοπική κουζίνα οι οποίοι συνοδεύονται με κρασί, τσίπουρο ή ελληνικές μπύρες. Το Σαββατοκύριακο μαγειρεύεται ένα τοπικό «παραδοσιακό» φαγητό (κεφτέδες με ζ’μί, φασόλια γίγαντες στο φούρνο κλπ.) για όσους επιθυμούν να γευτούν την τοπική κουζίνα και οπωσδήποτε μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Ο χώρος διατίθεται σε διάφορες παρέες (π.χ. κυνηγοί) με φαγητά της επιλογής τους τα οποία μαγειρεύονται ειδικά για το σκοπό αυτό (λαγός στιφάδο, μοσχοκεφαλή στο φούρνο, γίδα στη γάστρα κλπ.). Φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σερβίρεται φρεσκοαλεσμένος ελληνικός καφές φτιαγμένος στη χόβολη σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό (μπακιρένιο μπρίκι, καφενετζίδικο φλυτζάνι, λουκούμι).

Η φιλοσοφία του μαγαζιού αποτυπώνεται στη φράση: «φαγητό ίσον πολιτισμός». Η αίσθηση «σαν της μαμάς», για κάθε προϊόν, κυριαρχεί στο υποσυνείδητο των καταναλωτών. Η αίσθηση αυτή «ξυπνά» αναμνήσεις (από τα παιδικά χρόνια ίσως, για ήθη, έθιμα, γιορτές, μυρουδιές, κλπ.) οι οποίες αποπνέουν σήμερα νοσταλγική διάθεση.

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ:

{gallery}thkomas1{/gallery}

ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ:

{gallery}thkomas2{/gallery}

 

Μπακάλικο – Μεζεδοπωλείο «Του ‘Θκο μας»
Μ. Σιακαβάρα 25, πίσω από τα παλιά ΚΤΕΛ Πτολεμαϊδας
Τηλ.: 2461021030
E-mail: mpakaliko1@gmail.com
Κοζάνη

Δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82/1588494524704969?ref=aymt_homepage_panel

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.