Δήμος Κοζάνης: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Διαβούλευσης με τους Κοινωνικούς Φορείς



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση διαβούλευσης που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης με τους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται με δράσεις αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρότασης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Η συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε μετά από την ανοιχτή πρόσκληση του Δημάρχου Κοζάνης σε όλα τα τοπικά έντυπα, ηλεκτρονικά και ψηφιακά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αναγκαιότητα συνεργασίας και δικτύωσης για ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να δώσει λύσεις σε πάγια προβλήματα της περιοχής.

Παράλληλα, οι φορείς δεσμεύτηκαν στη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, το οποίο θα αποτυπώσει καλύτερα την υφιστάμενη κατάσταση στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Τέλος, στη συνάντηση αναγνωρίστηκε ο συντονιστικός ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, στη βάση της εμπειρίας που μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει, τόσο στο συντονισμό, όσο και στη διασφάλιση των όρων της μεθοδολογίας παρέμβασης, αλλά και της διασφάλισης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των δικαιούχων.

Μετά και από αυτή τη συνάντηση ο Δήμος Κοζάνης ολοκλήρωσε την καταγραφή των τοπικών αναγκών και είναι έτοιμος να εγγυηθεί τη λειτουργία ενός τοπικού συμφώνου συνεργασίας για την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο και θα ενταχθεί στο συνολικό εταιρικό σχήμα Κοινωνικής Σύμπραξης, που θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με την Περιφέρεια να αποτελεί τον επικεφαλής εταίρο.

Την συνάντηση συντόνισαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Μπουγιοτόπουλος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.