Σεμινάρια θεατρικής γραφής για εκπαιδευτικούς και κοινό από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει σεμινάρια θεατρικής γραφής για εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Αντικείμενο του σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς είναι η χρήση εργαλείων της θεατρικής γραφής για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν συγγραφικές τεχνικές που αφορούν το κτίσιμο του ήρωα, τη δημιουργία και εσωτερική συνοχή της πλοκής και τη γλώσσα του θεατρικού κειμένου και θα δουλέψουν πάνω στην πρακτική εφαρμογή αυτών στη διδασκαλία του αντικειμένου τους. Το σεμινάριο θα γίνει με τη συγγραφέα-μεταφράστρια κ. Πένυ Φυλακτάκη στη βιβλιοθήκη- media lab, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014. (10:00 π.μ.΄-12:00΄μ.)

Το σεμινάριο θεατρικής γραφής για το ευρύ κοινό, απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα δομικά στοιχεία της θεατρικής γραφής (χαρακτηρολογία, σκηνικός χωροχρόνος, μοτίβο πλοκής, δομή, δραματική γλώσσα) και το ρόλο τους στη δημιουργία ενός θεατρικού έργου. Θα εστιάσουμε στη διαδικασία δημιουργίας σκηνών και θα δουλέψουμε εργαστηριακά, ώστε να παραχθούν μικρά αυθύπαρκτα κείμενα δραματικής πυκνότητας. Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου με την συγγραφέα-μεταφράστρια κ. Πένυ Φυλακτάκη στη βιβλιοθήκη- media lab, (12:00΄-14:00΄).

Τα σεμινάρια παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν για τα μέλη της βιβλιοθήκης. (Απαιτείται προεγγραφή έως τη Δευτέρα 17/3).

Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2461350435 & 2461022245 και ηλεκτρονικά στο service@kozlib.gr (Προσοχή! μη στερήσετε κάποια θέση από κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.