Πάνω από 2000 χορευτές στο 15ο Αντάμωμα – Πλούσιο μουσικοχορευτικό υπερθέαμα στην πλατεία Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Σε τόπο συνάντησης Πολιτισμού και Παράδοσης μετατράπηκε η κεντρική πλατεία Κοζάνης, όπου φιλοξένησε το 15ο Αντάμωμα Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού για την παγκόσμια χορού.

‘Η φετινή διοργάνωση έσπασε το ρεκόρ των συμμετεχόντων’ τόνισε ο Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης, ‘Η Κόζιανη’.

‘Σκοπός της εκδήλωση είναι να κρατήσουμε ζωντανό τον παλμό της παράδοσης και ταυτόχρονα αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός να ενισχύσει και τον τουρισμό της περιοχής μας’, υπογράμμισε ο ίδιος.

Πάνω από 2000 χορευτές παιδιά και έφηβοι, μετέφεραν τις παραδοσιακές τους ρίζες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού, χαρίζοντας  ένα μουσικό – χορευτικό ταξίδι από τις περιοχές της Θράκης, της Ηπείρου, της Μ. Ασίας, της Μακεδονίας και του Πόντου.

Το ρυθμό κράτησαν η παραδοσιακή ορχήστρα χάλκινων πνευστών από τη Σιάτιστα, “Χάλκινη Πανδαισία” και ανερχόμενοι μουσικοί από την περιοχή της Κοζάνης.

Γονείς και παρευρισκόμενοι στην πλατεία  καταχειροκρότησαν τους συνεχιστές της παράδοσης για το αποτέλεσμα που τους χάρισαν, μέσα από την παρουσίαση και συμμετοχή τους.

Το 15ο Αντάμωμα ολοκληρώθηκε με την  πιο όμορφη εικόνα. Χορευτές, γονείς, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, εθελοντές και συμμετέχοντες δημιούργησαν ένα κύκλο χορεύοντας όλοι μαζί, ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη συνάντηση τους. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης, “Η Κόζιανη” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.