Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γ. Κοκκαλιάρης από το Balkan Energy Forum – «Παράθυρο ευκαιρίας για πράσινη ανάπτυξη η απολιγνιτοποίηση, με πλημμελή όμως σχεδιασμό μετάβασης»



«Για την περιοχή μας είναι μία σημαντική ευκαιρία να επισημάνουμε όχι μόνο το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται μπροστά μας για πράσινη ανάπτυξη αλλά και όλα τα κακώς κείμενα της απολιγνιτοποίησης αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης και τον πλημμελή σχεδιασμό της μετάβασης, που αφήνει την περιοχή μας με συρρικνωμένο ΑΕΠ, ανεργία και σημαντική μείωση του πληθυσμού».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, στον σύντομο χαιρετισμό του από το βήμα του Balkan Energy Forum, το οποίο πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό των Κοίλων από τις 23 έως και τις 25 Μαΐου 2024, παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διπλωματικών αρχών και θεσμικών φορέων, με στόχο την ανάδειξη των πλέον σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων που αφορούν την ενεργειακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Ο κ. Κοκκαλιάρης τόνισε επίσης ότι μέσω της διοργάνωσης του Balkan Energy Forum, ανοίγει ένα ακόμη δίαυλος επικοινωνίας και δημόσιου διαλόγου για μια πράσινη και κλιματικά ουδέτερη ανάπτυξη, με τη συμμετοχή πολλών και εκλεκτών συνομιλητών.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.