Ξεκίνησε το Balkan Energy Forum στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης – Τι κέρδισε τις εντυπώσεις των Υπουργών Σκυλακάκη και Παπαθανάση – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANIIFE.GR 

Ξεκίνησε το συνέδριο του Balkan Energy Forum λίγο μετά τις 6μ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Διπλωματικών Αρχών και θεσμικών φορέων.

Νωρίτερα οι Υπουργοί Θ. Σκυλακάκης και Ν. Παπαθανάσης συνοδευόμενοι από τον κ. Κωνσταντινίδη και τον κ. Αμανατίδη πέρασαν από τα περίπτερα της έκθεσης όπου ενημερώθηκαν από τους εκθέτες για τις δραστηριότητες τους.

Τις εντυπώσεις τράβηξαν τα τετράτροχα ποδήλατα του Κοζανίτη Δημήτρη Γκλούμπου, “Gloubos E-Bikes”.

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης τόνισε πως η Κοζάνη είναι το καλύτερο μέρος για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση  “μια τέτοια πόλη, μια τέτοια  περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά των ενεργειακών εξελίξεων. Που τρέχει σε αυτήν την περιοχή το πρόγραμμα ο σχεδιασμός για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση”.

“Αναγνωρίζεται και σε εθνικό και σε βαλκανικό επίπεδο η περιοχή” τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Ποζρικίδης, πρόεδρος της ΔΕΘ.

“Το Forum συμβάλλει στο να παραμείνει η περιοχή στην καρδιά της Ευρώπης” τόνισε σε δήλωση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αμανατίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας “θέλουμε να συνεχίσει η Δυτική Μακεδονία να αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας με γνώσεις, δομές και υποδομές. Η Δυτική Μακεδονία έχει τις προοπτικές να πετύχει τους στόχους αρκεί να βρεθεί τρόπος αυτές οι νέες τεχνολογίες να ενταχθούν στο παραγωγικό της σύστημα”.

Το Συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά https://www.balkan-energy-forum.gr/

Η έκθεση φιλοξενεί εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και είναι προσβάσιμη για όλους τους επισκέπτες. 

Το συνέδριο διοργανώνει το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης και τη ΔΕΘ-Helexpo με συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης και  υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονία, ενώ επίσημοι χορηγοί είναι οι εταιρείες THALIS μέλος του Ομίλου Motor OilHellenic Hydrogen και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.