41ο Γυμνάσιο Κυψέλης: Ο δράστης χτύπησε με σφυρί μαθητή και μαχαίρωσε τον διευθυντή- Σοκαριστικές μαρτυρίες από την επίθεση του 19χρονου



Φρίκη και ανησυχία προκαλεί στο πανελλήνιο το αιματηρό συμβάν που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης μέσα στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη με έναν 19χρονο Γεωργιανό να μπουκάρει στο σχολείο την ώρα που οι μαθητές που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για σχολική εκδρομή.

Ο 19χρονος εξωσχολικός μπήκε εντός του συγκροτήματος χωρίς να γίνει αντιληπτός και τραυμάτισε με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία, ο οποίος είχε τσακωθεί παλαιότερα με τον αδελφό του δράστη. Στη συνέχεια ο 19χρονος, που κουβαλούσε και μαχαίρι, τραυμάτισε τον διευθυντή του σχολείου. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ ο δράστης, που κρυβόταν στο υπόγειο του σχολείου, συνελήφθη από τις Αρχές και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Περιγραφή σοκ
Οι περιγραφές μαθητριών σε δημοσιογράφους του Iefimerida, προκαλούν σοκ. «Όπως ανεβαίναμε στην αίθουσα για να κάνουμε μάθημα, είδαμε το παιδί (τον 18χρονο Νιγηριανό) να προσπαθεί να αμυνθεί από τα χτυπήματα του δράστη, ο οποίος τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο πάτωμα. Υπήρχαν αίματα παντού, ακόμη και στον τοίχο. Στην συνέχεια ο διευθυντής προσπάθησε να δει αν το παιδί έχει τις αισθήσεις του, όμως μάταια, καθώς όταν έφτασε στο σημείο ο δράστης τον μαχαίρωσε στο νεφρό». «Την προηγούμενη εβδομάδα ο αδελφός του συμμαθητή μου, ο 19χρονος Γεωργιανός, προσπάθησε να ξεμοναχιάσει τον 18χρονο έξω από το σχολείο και είχε πει ότι θέλει να σκοτώσει αυτόν και την οικογένειά του, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος λόγος. Και σήμερα ήρθε αποφασισμένος, μπήκε κανονικά από την πόρτα, δεν υπήρξε προστασία, κάποιος για να τον σταματήσει». Σε ερώτηση για τον αν υπήρχε φύλακας, η μαθήτρια απάντησε ότι «ήταν νομίζω εδώ, αλλά γενικά δεν έκανε κάτι, είδε το παιδί και το άφησε να περάσει μέσα».

«Ξέρω ότι το παιδί που χτύπησε τον διευθυντή μας μπήκε στο σχολείο χωρίς να το σταματήσει κανείς. Μπορεί να θεώρησαν ότι είναι από τα παιδιά που μπαίνουν για 1-2 ώρες και φεύγουν. Ο αδερφός του είχε παίξει ξύλο πριν από μερικές ημέρες με το θύμα και είχαν έρθει οι γονείς τους και τσακωνόντουσαν έξω από το σχολείο. Εμάς μας κλείδωσαν στις τάξεις οι καθηγήτριες για να είμαστε ασφαλείς και εκεί ανησύχησα λίγο» προσθέτει μαθήτρια του σχολείου στο Protothema.

www.alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.