Δήμος Κοζάνης: Μείωση Δημοτικών Τελών για το 2023 σε ΑμεΑ, άπορους και πολύτεκνους – Κατάθεση Αίτησης έως 31 Μαρτίου 2024



Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. 314/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών (Δ.Τ.) για το έτος 2023 σε ποσοστό (50%) πενήντα τοις εκατό, για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

  • (Α.Μ.Ε.Α.), Άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
  • Άπορους (Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης – ΚΕΑ)
  • Πολύτεκνους

Η μείωση θα γίνει με επιστροφή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον κατατεθεί αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου, είτε ηλεκτρονικά στη Δ/νση: protokolo@kozanh.gr.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  • Αίτηση  (χορηγείται από την υπηρεσία του Δήμου)
  • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  • Έγγραφο με ευκρινή αναγραφή των στοιχείων ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού του αιτούντος.
  • Φωτοαντίγραφα και των δύο όψεων της σελίδας του τελευταίουλογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, έτους 2023.
  • Σε περίπτωση που τα στοιχεία της παροχής της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομα του αιτούντος δικαιούχου, απαιτείται η κατάθεση  αντιγράφου Φορολογικής Δήλωσης (Ε1)  έτους 2022.

 

Υποβάλλονται υποχρεωτικά επίσης:

α) Οι ΑΜΕΑ:    Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας (Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α.), με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και με χρονική διάρκεια για το έτος 2023.

β) Οι Άποροι: Αντίγραφο της απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με ισχύ για το έτος 2023.

γ) Οι Πολύτεκνοι:   Αντίγραφο Πιστοποιητικού Πολυτεκνικής Ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας Πολυτέκνου, θεωρημένη από το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Κοζάνης, με ισχύ για το έτος 2023.

 

Προθεσμία Κατάθεσης Αίτησης έως 31 Μαρτίου 2024

 

Για περισσότερες πληροφορίες, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης, όπου κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να βρείτε και τις σχετικές αιτήσεις.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.