Ο Αλέξανδρος Χάτσιος με σύνδρομο Down παρουσιάζει την πρώτη του Έκθεση στην Κοζάνη



Ο Αλέξανδρος Χάτσιος από την Κοζάνη, είναι ένας  27 χρονος νέος με σύνδρομο Down  που παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης τις Εικαστικές του δημιουργίες.

Πρόκειται για 90 έργα σε χαρτί κι αποτυπωμένα με στυλό, μολύβι και ξυλομπογιές. Σε ειδική οθόνη στην Takis Chatsios Gallery  όπου φιλοξενεί την δουλειά του, προβάλλονται ταυτόχρονα και 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες του.

Ορισμένα από τα έργα του Αλέξανδρου έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία πριν λάβουν την τελική μορφή του σύγχρονου εικαστικού έργου, δουλειά που  ανέλαβε ο πατέρας του Τάκης Χάτσιος,  ενω ο ίδιος ο Αλέξανδρος ως δεινός χειριστής των νέων ψηφιακών συσκευών και εφαρμογών τους, ανέλαβε την επεξεργασία των φωτογραφιών του.

Ο Αλέξανδρος Χάτσιος μπροστά στα ‘έργα του 

Όσοι παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την πορεία του νεαρού καλλιτέχνη γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν πολυταλαντούχο νέο που εκφράζει με πληθωρικό τρόπο την χαρά σε κάθε στιγμής της ζωής του, όπως την βιώνει μέσα από το θέατρο, τον χορό, την μουσική, την ζωγραφική  κι όπως την απολαμβάνει ο ίδιος μέσα από τις φιλίες του αλλά κι από την δύναμη του έρωτα.   Συναντήσαμε τον Αλέξανδρο στον Εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενείται η δουλειά του με τον ίδιο να μας ξεναγεί στην έκθεση μιλώντας ταυτόχρονα για την δουλειά του. Οι απαντήσεις του άλλοτε είναι σύντομες κι άλλοτε εντελώς μονολεκτικές. Κάποιες φορές  ο λόγος είναι πληθωρικός ειδικά όταν αναφέρεται στις εμπειρίες του γύρω από το θέατρο  το χορό και την μουσική. Σε κάθε περίπτωση όμως στο πρόσωπό του είναι  ζωγραφισμένο πάντα ένα ντροπαλό και συνάμα ευγενικό χαμόγελο.  Η αποδοχή της διαφορετικότητας κι η υπεράσπιση της για τον Αλέξανδρο είναι το οξυγόνο της καθημερινής του ζωής κι ως εκ τούτου ορισμένα σημεία της συζήτησης μαζί του θα αποδοθούν αυτούσια.

περισσότερα εδώ 

www.vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.