Παρουσιάστηκε η πρόοδος δύο έργων «Κοινωνικοοικονομικής Μετάβασης» του Δήμου Εορδαίας



Η πορεία υλοποίησης δύο έργων του Δήμου Εορδαίας που είναι ενταγμένα στο έργο «Κοινωνικοοικονομική Μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» που χρηματοδοτείται από τον πυλώνα ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης, παρουσιάστηκε στην τεχνική συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ Κοζάνης.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι της CINEA και ευρωπαϊκών εκπροσώπων της DG Regio, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Νικόλαος Φουρκιώτης.

Έγινε ειδικότερα παρουσίαση της προόδου του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Δρόμου προς Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας» προϋπολογισμού 1.688.000.00 ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο εν λόγω πρόγραμμα και βρίσκεται υπό δημοπράτηση. Επισημάνθηκε ότι έχουν υποβληθεί 10 προσφορές από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς και την παρούσα στιγμή έχει ζητηθεί αιτιολόγηση προσφοράς από τέσσερις οικονομικούς φορείς σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη.

Την προηγούμενη ημέρα (Τετάρτη) πραγματοποιήθηκε μάλιστα επιθεώρηση του ανωτέρω έργου ηλεκτροφωτισμού του δρόμου προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Το δεύτερο έργο που παρουσιάστηκε έχει τίτλο «Αναβάθμιση – Συντήρηση & Επέκταση Δικτύου Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού σε Κεντρικές Οδούς της Πόλης Πτολεμαΐδας Δήμου Εορδαίας – Α΄ Φάση» προϋπολογισμού 2.850.000,00 ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης. Η μελέτη του εν λόγω έργου αφορά στην εκτέλεση εργασιών δημιουργίας των Ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και συγκεκριμένα την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε οδούς της πόλης της Πτολεμαΐδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.