Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου



 

Στο πλαίσιο της διαρκούς και συνεχούς προσπάθειας για ανάπτυξη και ενίσχυση του Δήμου Σερβίων, ο Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης Καλλίνικος Χολέβας, μεταξύ άλλων προγραμματισμένων συναντήσεων με αρμόδια υπουργεία, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητηθήκαν κυρίως ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου, με την έμφαση να δίνεται:

  • Στο έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ και στην ένταξη του Δήμου Σερβίων στο GOV.GR αλλά και η διασύνδεση του με το ΚΣΗΔΕ (Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων)
  • Στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές (δίκτυα – οπτικές ίνες) αλλά και τα προγράμματα “SmartReadiness” και το “Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra – Fast Broadband» (UFBB)”
  • Στις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (ΠΕΤΚ) – Λευκές Περιοχές
  • Στο πρόγραμμα WIFI4GR που βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης

 

Ο Δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη επίλυσης κάποιων χρονιζόντων προβλημάτων αλλά και μιας ρεαλιστικής στοχοθεσίας που θα επιτρέψει στο Δήμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους ότι θα σταθούν αρωγοί επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου, στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, οι δύο πλευρές τόνισαν πως η συνεργασία και η επικοινωνία θα είναι συνεχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.