Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση Ενεργειακών Κοινοτήτων Δυτικής Μακεδονίας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση με κύριο θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν τις ενεργειακές κοινότητες και την εξέλιξη των νομικών πλαισίων ώστε να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και να υπάρξει η δυνατότητα εφαρμογής τους στην Ελλάδα, αλλά και στις τοπικές κοινότητες.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΟΦeΛΟΣ, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένας οργανωμένος σχεδιασμός “είναι πολύ σημαντικό να ωριμάσουν έργα, να υπάρξει ζήτηση και να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο που θα τρέξει τις ενέργειες. Θέλουμε να βάλουμε στο επίκεντρο της διεκδίκησης και της πρότασης για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας”. 

Από την πλευρά των μικροεπενδυτών φωτοβολταϊκών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει χώρος για τους μικρόεπενδυτές και “θα πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να πάμε με μια κοινή συνισταμένη ώστε να ζητήσουμε από τους φορείς κάποια δίοδο στο δίκτυο για να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε τα έργα που θέλουμε”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τοπικοί φορείς αλλά και πολίτες.

Η συζήτηση οργανώθηκε από την ομάδα πολιτών Ενεργειακών Κοινοτήτων Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.