Το οπτικοακουστικό έργο «My father was Mavrokampos» των Αλέξανδρου Χατζητιμοθέου & Στρατή Αλβανού από τη Δυτική Μακεδονία στο “Landscape Art 2023” της Ρώμης



 

Δύο καλλιτέχνες της Δυτικής Μακεδονίας , πιο συγκεκριμένα από την Καστοριά και το Αμύνταιο, δημιούργησαν το έργο «My father was Mavrokampos» στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στα Κορέστεια της Καστοριάς, το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα από πολλές άλλες συμμετοχές και θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στη Ρώμη.

Το έργο «My father was Mavrokampos» αποτελεί μια πειραματική οπτικοακουστική δημιουργία που δημιουργήθηκε στα εγκαταλελειμμένα χωριά των Κορεστείων Καστοριάς, τον Απρίλιο του 2023. Το θέμα του Open call της Collettivo Zeugma «Landscape art 2023» αφορά την οπτικοακουστική αποτύπωση της εγκατάλειψης του τοπίου. Μέσω ψηφοφορίας, το έργο μας διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 665 ψήφους. Θα ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα των επιλεχθέντων έργων στην Ρώμη το Φθινόπωρο του 2023 καθώς και προβολές ανά την Ιταλία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γίνεται αφορμή να προβληθεί ο τόπος μας στο εξωτερικό.

Σελίδα Collectivo Zeugma : https://collettivozeugma.it/landscape2023/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.