Ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού ευχαριστεί, συγχαίρει και ευλογεί -Tου Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



 

Για την ενεργό συμμετοχή τους στην υποδοχή στο Βελβεντό (31-7-2023) [κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου] και στη λιτάνευσή του, με συμμετοχή του ιερού κλήρου, των αρχών του τόπου και πολλού λαού, τεμαχίου ιερού λειψάνου του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού ευχαριστεί, συγχαίρει και ευλογεί ‘’υπέρ υγείας και σωτηρίας’’:

α. Τη μπάντα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού (ΜΟΒ) και τον μαέστρο της Νεκτάριο Κανταρτζή.

β. Τον Ιππικό Σύλλογο Βελβεντού ‘’Ο Άγιος Γεώργιος’’.

γ. Το Σύλλογο Μοτοσικλετιστών Βελβεντού (ΜΟΤΟΒΕ).

Ψάλλει: ‘’Δοχείον του Πνεύματος εκλεκτόν’’ (Παρακλητικός Κανών του Αγίου) και ‘’Πάσης Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσον, ω Διονύσιε’’ (Ποίημα Γιάννη Παπαγόρα).

Και εύχεται σε όλους: Καλή Παναγία! Χαρά, ανάταση και δημιουργία παντού, υπό την ελευθερώτρια και ενοποιό Σκέπη της ‘’υψηλοτέρας των ουρανών’’.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

4-8-2023

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Άγιος Διονύσιος Βελβεντού ευχαριστεί, συγχαίρει και ευλογεί -Tου Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

  1. Είπαμε ..να σκύβουμε τη μέση,
    όχι όμως και τα τη σπαζουμε από
    ραγιαδισμό!
    Ευτυχώς υπάρχουν ιερείς που το έργο τους
    είμαι θεάρεστο χωρίς αυλοκαλοκισμούς και σορόπια
    ματαιοδοξίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.