Συγκεντρώσεις της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ σε Σέρβια και Τρανόβαλντο



 

Την Παρασκευή 9 Ιούνη στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης ,τον Θεοδωρίδη Μανώλη, που απηύθυνε χαιρετισμό και την Κουζιάκη Τίνα που πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία.

Στο χαιρετισμό του ο Θεοδωρίδης Μανώλης,μεταξύ άλλων επισήμανε:  “το θετικό αποτέλεσμα, που πέτυχε το ΚΚΕ συνολικά στον Δήμο Σερβίων, με την αύξηση σε ψήφους και ποσοστά,πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά οι εργαζόμενοι να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο κόμμα,το ΚΚΕ, που είναι το μόνο Κόμμα, που αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Να δοθεί μεγαλύτερη δύναμη στις 25 Ιούνη , για να διατηρηθεί η έδρα και η εκλογή  κομμουνιστή βουλευτή στην Κοζάνη”.

Ακόμη  σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την υψηλή γέφυρα των Σερβίων, ανέδειξε την ανάγκη ο λαός της περιοχής, όπως πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους αγώνες του για την αποκατάσταση της γέφυρας, να το κάνει και τώρα χωρίς καμία επανάπαυση και ανάθεση των ζητημάτων, που ακόμη υπάρχουν, σε “επίδοξους σωτήρες”.

Η Κουζιάκη Τίνα τόνισε στην ομιλία της: “Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 21 Μαίου έκανε πολύ κόσμο να φωνάξει δυνατά ότι υπάρχει ελπίδα μέσα σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό.  Δημιούργησε την ανάγκη σε πολύ κόσμο να πει ότι τώρα πέρα από την ψήφο του, θα βοηθήσει για την ενίσχυση του ΚΚΕ ακόμη πιο πέρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πολύς κόσμος εκφράζεται ότι ήδη νιώθει πιο δυνατός με την ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού  βλέπει την στήριξή του στους αγώνες, που δίνει αυτό διάστημα.

Η άνοδος του ΚΚΕ στην περιοχή αλλά και η εκλογή βουλευτή είναι αποτέλεσμα της πρωτοπόρας στάσης που κράτησε το ΚΚΕ στην περιοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που μπήκε μπροστά για να μην προχωρήσει το έγκλημα της απολιγνητοποίησης , το ΚΚΕ μπήκε μπροστά σε μια σειρά κινητοποιήσεις, που αφορούσαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για αυτό λέμε στον λαό της περιοχής να σκεφτεί και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα προηγούμενα χρόνια  4 βουλευτές της ΝΔ , 1 του ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ ασκώντας “αντιπολίτευση” στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην ουσία στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, που έφτασε τον λαό της περιοχής στο σημείο αυτό. Μπορεί λοιπόν να κρατηθεί η έδρα στην Κοζάνη, που θα κάνει την πραγματική διαφορά μέσα σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, δίνοντας ανάσες ανακούφισης στον λαό συνολικά”.

Ταυτόχρονα στάθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις για την υγεία αναδεικνύοντας τα τραγικά περιστατικά, που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τους θανάτους γυναικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Τόνισε “την ευθύνη που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αφού όλοι μαζί στήριξαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, με αποτέλεσμα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία και ΚΥ , μη επαρκή ιατροτεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό κ.α. Σε αυτή την κατεύθυνση όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, μεταφέροντας και τα αιτήματα των εργαζομένων, ανέδειξε μεσα από  τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις,  την ενίσχυση της 11ης μονάδας ΕΚΑΒ στην περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, του ΚΥ Σερβίων , του ΠΙ Βελβεντού, του ΓΝ Κοζάνης κλπ”.

-Το Σάββατο 10 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του Τρανοβάλτου  με υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης ,τον Θεοδωρίδη Μανώλη που απηύθυνε χαιρετισμό και την Κουζιάκη Τίνα που πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία.

Ο Θεοδωρίδης Μανώλης στον χαιρετισμό του τόνισε: “Κάναμε ένα βήμα , πρέπει να το σταθεροποιήσουμε και να το ενισχύσουμε , δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί καμία κόκκινη ψήφος , να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά.

Λέμε ότι δεν χρειάζεται να δοθεί άλλη δύναμη στην ΝΔ , ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε στα κόμματα μιας χρήσης που θα παίξουν συγκεκριμένο ρόλο στην στήριξη της επόμενης κυβέρνησης βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση του λαϊκού κινήματος.

Το δίλλημα λοιπόν είναι ένα, ή θα δοθεί δύναμη στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ με περισσότερους βουλευτές μέσα και έξω από την βουλή, που αποδεδειγμένα έχει δείξει ότι μπορεί να ασκήσει στο 100 % μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση”.

Η Κουζιάκη Τίνα στάθηκε στο πολύ θετικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στην περιοχή των Καμβουνίων και πιο συγκεκριμένα σε αυτό του Τρανοβάλτου, που ανέδειξε το ΚΚΕ δεύτερο Κόμμα, με ποσοστό πάνω από 20%. Κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ , για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στις 25 Ιούνιου και σε αυτή την κατεύθυνση να συμβάλλουν όλοι δίνοντας δύναμη στην δύναμή τους.

Ακόμη τόνισε ότι “η δύναμη του ΚΚΕ θα κατατεθεί στον αγώνα από την επόμενη κιόλας ημέρα ,  όπως για παράδειγμα έγινε μετά από τις 22 Μαΐου, όπου οι βουλευτές του ΚΚΕ βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες, που δίνουν οι εργαζόμενοι  στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη,  ενάντια στους πλειστηριασμούς , όπως έγινε στην Καλαμιά πριν λίγες ημέρες”.

Σε αυτή την κατεύθυνση ανέδειξε, ότι “το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης , είναι η μόνη δύναμη, που μπορεί μαζί με τον λαό να βάλει εμπόδια και  να κερδίσει κατακτήσεις υπέρ των εργατικών λαϊκών συμφερόντων”.

12/6/2023

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.