Primary Menu  

Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι



 

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, σε ηλικία 86 ετών.

ΟΚαβαλιέρε είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από προηγούμενη εισαγωγή η οποία είχε διαρκέσει 45 ημέρες και είχε ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου.

“Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μαζί του φεύγει ένα κομμάτι ιταλικής ιστορίας”, γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πρώτη μετέδωσε την είδηση η εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, νωρίτερα, είχε αναφερθεί στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επιχειρηματίας, είχε γεννηθεί στο Μιλάνο στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών νομικής, στην αρχή της δεκαετίας του ’60, άρχισε να δραστηριοποιείται στον οικοδομικό τομέα. Από το 1969 μέχρι και το 1976, με τις εταιρίες του έχτισε σειρά οικοδομικών συγκροτημάτων και δημιούργησε ουσιαστικά τις περιοχές «Μιλάνο 2» και «Μιλάνο 3», κοντά στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Τον Νοέμβριο του 1980 ίδρυσε την πρώτη μεγάλη, ιταλική ιδιωτική τηλεόραση (Canale 5), η οποία άρχισε αμέσως να ανταγωνίζεται την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Rai. Το 1982 στον τηλεοπτικό του όμιλο προστέθηκε το κανάλι Italia Uno και το 1984 το Rete 4.

περισσότερα 

realnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.