Συγκλονίζει η εθελόντρια που την τσίμπησε οχιά: «Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες»



Συγκλονίζει η εθελόντρια η οποία βρέθηκε στην εντατική μετά από τσίμπημα οχιάς. «Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες. Ευτυχώς είμαι καλά πια και επέστρεψα στο σπίτι μου», λέει η Κωνσταντία Ουγγαρίδου μιλώντας για την περιπέτειά της.

Τη συναντήσαμε στο σπίτι της, πίσω στην οικογένειά της, να προσπαθεί να συνέλθει από την πολύ σοβαρή περιπέτεια που βίωσε όταν στην προσπάθειά της να «μαζέψει», να ακινητοποιήσει μια οχιά που είχε εμφανιστεί σε σχολικό συγκρότημα βρέθηκε -μετά το τσίμπημα του ερπετού- με αναφυλακτικό σοκ στη ΜΕΘ όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για 8 ημέρες. Και, ευτυχώς, τελικά τα κατάφερε.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών,όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του κτιρίου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, που με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο «ερπετολόγων» και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η 39χρονη Κωνσταντία η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Η έμπειρη εθελόντρια έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το τσίμπημα από την οχιά. Τσίμπημα πολύ σοβαρό το οποίο προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Μετά από μέρες νοσηλείας της τελικά η Κωνσταντία -η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού- κατάφερε και διέφυγε τον κίνδυνο και βρίσκεται από χθες στο σπίτι της. Μάλιστα η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέβασε ένα βίντεο ευχαριστώντας τους διαδικτυακούς φίλους της για τη συμπαράσταση τους καθ’ όλο το διάστημα νοσηλείας της.

«Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, ευτυχώς είμαι καλά πια και επέστρεψα στο σπίτι μου. Τα φίδια είναι χρήσιμα και απαραίτητα για το οικοσύστημα. Σίγουρα αυτό που συνέβη δε θα με σταματήσει από τη δράση μου ως εθελόντρια όπου χρειαστεί. Όμως γνωρίζοντας πλέον ότι είμαι αλλεργική στα ερπετά δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως πάνω από όλα είναι η υγεία και οι άνθρωποί σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και ο ίδιος σου ο εαυτός. Όλοι ανησύχησαν το κατανοώ και εγώ φοβήθηκα πολύ», λέει στο GRTimes και σημειώνει ότι σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι έτοιμη να συνεχίσει τις δράσεις της ως εθελόντρια.

GRTimes.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.