Δημοτική Αστυνομία Εορδαίας: Ολοκληρώθηκε για την φετινή σχολική χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα μαθήματα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής προς μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Αστυνομία Εορδαίας.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία της Πτολεμαΐδας πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης, με κύριο στόχο την απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης.

Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή Δημοτικό Αστυνομικό, ενώ κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές του ΚΟΚ και παράλληλα, μέσω προσομοίωσης, έμαθαν να κινούνται σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα, ποδήλατα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Το σημερινό τελευταίο μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής παρακολούθησε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Αναστασία Πράπα.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή αξιοποίησε μία εγκαταλελειμμένη υποδομή του Δήμου Εορδαίας που αποτελεί μικρογραφία ενός αστικού οδικού δικτύου, όπως ήταν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίνοντας στους πολίτες και ιδιαίτερα στους μαθητές το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, να εξοικειωθούν με τα σήματα και τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους καταστήσουν μελλοντικά ευσυνείδητους και κοινωνικά υπεύθυνους οδηγούς.

Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να συμβάλλει ενισχύοντας βιωματικά την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών καθώς και όλων των πολιτών, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η εκμάθηση των κανόνων κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη είναι επένδυση ποιότητας στη ζωή όλων μας.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.