Ανέξοδες υποσχέσεις της κας Κωνσταντοπούλου 

Καμιά εμπιστοσύνη στις ανέξοδες υποσχέσεις της κας Κωνσταντοπούλου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων-πολεμικών αποζημιώσεων της Κατοχής.

Η Ζ. Κωσταντοπούλου θυμήθηκε τώρα προεκλογικά να υποσχεθεί ότι θα διεκδικήσει τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Μάλιστα! Είναι βλέπετε περίοδος που νομίζει ότι θολώνοντας τα νερά σχετικά με τις επιδιώξεις της μπορεί να παραπλανήσει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης, τις οικογένειες τους, και να καπηλευτεί τους αγώνες τους, τους αγώνες της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του ΚΚΕ που δεν έπαψαν ποτέ από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα να διεκδικούν με πολύμορφη δράση, την πληρωμή από την ΟΔ Γερμανίας των Γερμανικών επανορθώσεων πολεμικών αποζημιώσεων. Απαιτώντας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν από το Γερμανικό κράτος την πληρωμή για τις καταστροφές στη χώρα και τα ναζιστικά εγκλήματα στο λαό μας, ζήτημα που ως τώρα ουσιαστικά το αρνούνται.

Αλλά, πρέπει να θυμίσουμε πως όταν ήρθε στη Βουλή το σχετικό ψήφισμα για τη διεκδίκηση των επανορθώσεων της ΟΔ Γερμανίας, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ψήφισε, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα και αποκόμματα, το ψήφισμα που καμία δέσμευση χρονική και δέσμευση για συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις προβλέπει για τη διεκδίκησή τους, παραπέμποντας, έτσι, το θέμα στις ελληνικές καλένδες… Αντίθετα το ΚΚΕ στη Βουλή έφερε δικό του ψήφισμα-απόφαση που προέβλεπε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας αλλά η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να ψηφίσει…

Κραυγαλέα ήταν η απόσταση της κας Κωνσταντοπούλου και όταν το ΚΚΕ έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διεθνοποιώντας το ζήτημα. Όταν λοιπόν συζητήθηκε το θέμα στην Επιτροπή Αναφορών για να αποφασιστεί αν θα το φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο για συζήτηση από την πλευρά της η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτό στέλεχος του οποίου ήταν η Πρόεδρος της Βουλής τότε κα Κωνσταντοπούλου, αντί κάποιας σοβαρής παρέμβασης που θα ενίσχυε τον αγώνα των Αντιστασιακών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του ΚΚΕ για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας από τη χώρα μας, η κυβέρνηση περιορίστηκε, απλώς, να στείλει—μάλιστα την παραμονή της σχετικής συζήτησης της Αναφοράς—το σχετικό πόρισμα της Βουλής, το οποίο δεν έθετε θέμα διεκδίκησης. Μάλιστα το έστειλε στην ελληνική γλώσσα χωρίς καν μετάφραση (!), πράγμα που σημαίνει πως κανένας δεν το διάβασε ούτε φυσικά το πήραν υπόψη—με κατάληξη τη μη παραπομπή του θέματος στο Ευρωκοινοβούλιο για συζήτηση, κάτι που θα βοηθούσε στη διεθνοποίηση του ζητήματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), οι Απόγονοι και Φίλοι της Αντίστασης, καταγγέλλουν την «επιχείρηση καπηλείας» της Αντίστασης του λαού μας με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά ήταν οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ, και των αγώνων τους για τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Η «Πλεύση Ελευθερίας» προσποιείται τώρα το φίλο της Αντίστασης του λαού μας, ενώ είναι συνυπεύθυνη για τη συκοφάντηση αυτού του αγώνα. Άλλωστε, όταν ήταν και η ίδια στέλεχος στην κυβερνητική εξουσία ως… «πρώτη φορά αριστερά», απέφυγαν, όπως και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάθε ουσιαστική ενέργεια για τη διεκδίκηση των κατοχικών πολεμικών αποζημιώσεων από την ΟΔ Γερμανίας—μη στεναχωρήσουν τους «φίλους και συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους φίλους και απογόνους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να μη δίνουν καμιά βάση στις χωρίς αντίκρισμα προεκλογικές υποσχέσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου περί διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, κάτι που έχει ως μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των εργαζομένων, του λαού μας και πιο ειδικά των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των οικογενειών τους, με στόχο να κλέψουν την ψήφο τους.

Για όλα τα παραπάνω, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους Αντιστασιακούς αγωνιστές, τους απογόνους και φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όλο τον ελληνικό λαό, να καταδικάσουν την απαράδεκτη αρνητική στάση των αστικών κομμάτων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων συμπληρωμάτων όπως η «Πλεύση Ελευθερίας» και η αρχηγός της που υπηρέτησε την άρχουσα τάξη ως στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνον αρνήθηκαν να διεκδικήσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις της ΟΔΓ αλλά επιχειρούν τώρα προεκλογικά να κοροϊδέψουν το λαό μας σχετικά. Στις εκλογές που έρχονται να ενισχύσουν με την ψήφο τους το τιμημένο ΚΚΕ που, εκτός των άλλων, πρωτοστάτησε και συνεχίζει σταθερά να παλεύει μαζί με τους αντιστασιακούς αγωνιστές για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων της ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας για τις θυσίες και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα στη χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και των συμπληρωμάτων τους που αρνούνται να τις διεκδικήσουν. Καμιά εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις που έχουν δοκιμαστεί έχοντας αρνητική συμβολή και στο μέτωπο της διεκδίκησης των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, όπως η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Καλούνται οι Αγωνιστές και όλος ο λαός μας να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση!                                                                                    Κοζάνη 7/6/2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.