Οι μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης στην γκαλερί του Τάκη Χάτσιου 

Μία διαφορετική επαφή με την τέχνη είχαν φέτος μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης, με την επίσκεψή τους στην γκαλερί του Τάκη Χάτσιου (https://www.facebook.com/TakisChatsiosGallery) στην Κοζάνη.

Ο καλλιτέχνης αρχικά, στο πλαίσιο του προγράμματος “Takids” που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, δέχθηκε στην ψηφιακή γκαλερί του, ανήλικους μαθητές/τριες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης, συνοδεία των καθηγητών τους Ν. Βογιατζή και Β. Ζολώτα, αλλά και στην συνέχεια, ενήλικες μαθήτριες του τμήματος κοσμήματος με την παρουσία και της δασκάλας τους Ελεονόρας Γαβαλίδου.

Περιηγήθηκαν και είδαν τους πίνακες που κοσμούν τον χώρο και με διαδραστική προσέγγιση από τον καλλιτέχνη, είδαν πώς οι γραμμές, οι κύκλοι, τα τρίγωνα μπορούν να γίνουν έργα τέχνης, μέσα από τις ψηφιακές του δημιουργίες.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου. Ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό μάθημα σχετικά με την τέχνη της ζωγραφικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας γενικότερα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον καλλιτέχνη Τ. Χάτσιο για την ζεστή φιλοξενία του και τον ιδιαίτερο τρόπο που παρουσίασε την τέχνη στους μαθητές, ευελπιστώντας σε νέες συνεργασίες.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.