Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Οφείλουμε να αλλάξουμε – Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Σε αυτοκριτική για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023 αλλά και στην στρατηγική του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών στις 26 Ιουνίου, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ενάντια σε μια αντίστοιχου εύρους νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως δεν πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή σε μια παράταξη που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Ασφυξία και ανωμαλία στη λειτουργία της δημοκρατίας. Έναν ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αλλάξει και προειδοποίησε πως «δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν» με το κόμμα.

Επικαλούμενος στοιχεία των exit polls, ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «την τελευταία μέρα αποφάσισε τι θα ψηφίσει περίπου το 20% των ψηφοφόρων. 1.206.000 ψηφοφόροι. Από αυτούς 618.000 επέλεξαν τη ΝΔ. Και μόνο 156.000 τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι δηλαδή, αντί να ψηφίσουν όπως περιμέναμε και όπως συνήθως συμβαίνει, με το κριτήριο της δυσαρέσκειας απέναντι στη κυβέρνηση, τελικά ψήφισαν ανάποδα. Με το φόβο μην έρθει η αντιπολίτευση».

«Γιατί συνέβη αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Και γιατί ένας μεγάλος αριθμός από κείνους που μας εμπιστεύτηκαν το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν το 2023; Και εδώ δε πρέπει να αναζητήσουμε μια βολική απάντηση. Να κρυφτούμε, πίσω από τη λεγόμενη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Που δεν είναι μια αυτονόητη τάση. Πρέπει να τη μελετήσουμε και να μας προβληματίσει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστίασε σε τρεις κομβικές αιτίες που οδήγησαν στην ήττα:

«Η πρώτη αιτία, κατά την άποψή μου είναι ότι η ΝΔ κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα της. Την ατζέντα του φόβου. Και να υποστηρίξει έτσι στο δίπολο σταθερότητα – αλλαγή, ως πλειοψηφική τη τάση του δικού της αφηγήματος. Να μην αλλάξουμε γιατί τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Και αυτό το κατάφερε αξιοποιώντας διαρκώς και δικά μας λάθη.
Πολλά εκ των οποίων αδιανόητα και καθοριστικά. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να πάμε στη κάλπη και η συζήτηση στα καφενεία και στις παρέες να μην είναι όσα συμβαίνουν το 2023. Όσα συνέβησαν τη τελευταία 4ετία : Η ακρίβεια, η διάλυση του ΕΣΥ, τα Τέμπη και το επιτελικό κράτος λάφυρο, οι υποκλοπές και η κακοποίηση του κράτους δικαίου. Αλλά να συζητάμε όσα συνέβησαν 8 χρόνια πριν. Τη συζήτηση για το ευρώ. Τους δύσκολους καταναγκασμούς των μνημονίων. Καταστάσεις όμως που έχουμε αφήσει πίσω οριστικά, χάρη στα δικά μας επιτεύγματα».
«Η δεύτερη αιτία ήταν η αναγκαστική επιλογή υπεράσπισης μιας στρατηγικής που εξαιτίας της άρνησης των άλλων προοδευτικών δυνάμεων, αντικειμενικά δεν μπορούσε να περπατήσει. Της στρατηγικής της απλής αναλογικής και της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της Απλής Αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την Απλή Αναλογική.
Και αυτό βοήθησε αφάνταστα τη ΝΔ να εμπεδώσει τη δικής της ατζέντα. Αυτό ήταν το στρατηγικό ρήγμα μέσα από το οποίο πέρασε το αφήγημά περί σταθερότητας. Η διαρκής άρνηση των προοδευτικών δυνάμεων έδινε την εικόνα μιας μη ρεαλιστικής και άρα αναξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης. Μιας αμήχανης πρότασης που οδηγεί σε μια ασταθή κυβέρνηση. Σε αντίθεση με την πρόταση του αντιπάλου μας που έμοιαζε πιο κατανοητή και συμπαγής : Αυτοδυναμία για να έχουμε σταθερότητα».
«Η τρίτη αιτία είναι η εικόνα μας. Η εικόνα μας ως συλλογικού υποκείμενου, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδίως όμως τις κρίσιμες ημέρες πριν τη κάλπη. Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση. Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα.
Κι αυτό βάζει μπροστά σε όλους μας ένα πολύ κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Οφείλουμε αυτή την εικόνα να την αλλάξουμε. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Δραστικά. Ριζικά. Άμεσα. (…) Οφείλουμε να αλλάξουμε. Ούτε προς το κέντρο ούτε προς τα αριστερά να αλλάξουμε. Αλλά προς τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τη συλλογικότητα».
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε πως «δεν καταφέραμε τελικά όσο και αν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε όσο θα έπρεπε τους εαυτούς μας και το κόμμα μας. Να αποπνέουμε περισσότερη σοβαρότητα, να λειτουργούμε με περισσότερη συλλογικότητα, να εκπέμπουμε περισσότερη σταθερότητα. Να δίνουμε και να εμπεδώνουμε την αίσθηση ότι είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα ανθρώπων, που ξέρει να υποτάσσει το μερικό στο γενικό καλό. Και για αυτό αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη».

«Και σας ζητώ να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη στην εκλογική μάχη που έχει ήδη αρχίσει. Να δείξουμε ότι αντιληφθήκαμε το μήνυμα της λαϊκής ψήφου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αρνητικό για όλους το αποτέλεσμα των εκλογών»
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αρνητικό μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε πολίτης, ό, τι κι αν ψήφισε, μπορεί να κατανοήσει αυτό που δεν δείχνουν να κατανοούν τα μικρότερα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Αλλά κατανοεί και επιδιώκει η Δεξιά. Ότι αν επαναληφθεί αυτός ο συσχετισμός στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής θα έχουμε μια απολύτως παντοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση».

«Λευκή επιταγή σε μια παράταξη που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Ασφυξία και ανωμαλία στη λειτουργία της δημοκρατίας. Έναν ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό. Μια νομιμοποιημένη, πλέον, ατζέντα σαρωτικών αλλαγών για τα κοινωνικά δικαιώματα. Τις «μεταρρυθμίσεις» που προανήγγειλε από το βράδυ της Κυριακής ο κύριος Μητσοτάκης. Την αλλαγή του Συντάγματος, που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης», είπε και τόνισε:

«Όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε ποια κατεύθυνση. Στη κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων παντού. Ακόμα και στην υγεία. Ακόμη και στο νερό».

Περιγράφοντας τα διλήμματα της επόμενης κάλπης, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε: «Αν ο κύριος Μητσοτάκης των 158 βουλευτών, έδινε όλους τους πόρους σε μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις. Και παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, Φανταστείτε τι ακριβώς θα κάνει εν τη παντοδυναμία του; Τι ακριβώς θα κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα ; Τι θα κάνει με την ακρίβεια; Με τη συρρίκνωση του εισοδήματος; Με τις χιλιάδες των πλειστηριασμών της επόμενης μέρας; Με τη διαφθορά, που αισθάνεται ότι έχει ξεπλυθεί και άρα μπορεί να συνεχιστεί αδιατάρακτη;».

Διαμήνυσε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση πως «δεν πρόκειται να σηκώσουμε το γάντι που μας πετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ. Εμείς σε μικροκομματικούς εμφύλιους, που ευνοούν μόνο τη Δεξιά, δεν πρόκειται να συμβάλλουμε και να εμπλακούμε. Εκείνο που στη δική μας σκέψη δεσπόζει είναι η ευθύνη για την κοινωνία, για τη χώρα, για το αύριο. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι θα γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο στις επιθέσεις. Ούτε ότι με κριτήριο τη στάση καθενός απέναντι στη Δεξιά, θα υποστείλουμε την κριτική μας. Γιατί για την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές, δεν έχουμε ευθύνες μόνο εμείς. Απλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε το θάρρος να τις αναλάβουμε».

«Βαρύτατες ευθύνες έχουν και εκείνοι που της έδωσαν διάδρομο με μια πολιτική διχαστική και μονομέτωπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιμένουν σ’ αυτή. Θα απαντάμε πολιτικά στις επιθέσεις, δεν θα έχουμε στόχο όμως εμείς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Γιατί το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος σήμερα απέναντι σε μια Δεξιά που δείχνει να έρχεται απειλητικά για το δημόσιο συμφέρον, είναι ένας ανόητος ανταγωνισμός μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Αυτό που απαιτείται είναι μια δημοκρατική πανστρατιά για να ενισχύσουμε τη προοδευτική παράταξη, έναντι μιας Δεξιάς που αν δεν αποτραπεί στη δεύτερη κάλπη, θα είναι ανεξέλεγκτη και εκδικητική».

«Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ»
Περιγράφοντας το στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «το πρωί της Κυριακής στις 25 Ιούνη, οι κάλπες θα είναι άδειες. Δε πετάμε στα σύννεφα, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, σεβόμαστε το αποτέλεσμα, αλλά σε αυτόν τον αγώνα δε θα πάμε για να χάσουμε. Δε θα πάμε για να κρατήσουμε τις θέσεις μας. Για να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε».

«Και θα πάμε έτσι, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι είναι αναγκαιότητα κοινωνική να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Γιατί πιστεύουμε ότι το μόνο πρόγραμμά μας θα έδινε στήριγμα και ανάσα στη κοινωνία. Γιατί πιστεύουμε απόλυτα στην αξία των προτάσεών μας. Και γιατί αυτές τις προτάσεις πρέπει πρώτα να τις ακούσει ο ελληνικός λαός και οι πολίτες. Θα πάμε επίσης έτσι, γιατί ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, όχι κόμμα διαμαρτυρίας», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Ούτε κόμμα συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο βασικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης. Είναι το κόμμα που η ενίσχυση και η νίκη του, σημαίνει πάντα νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, νίκη της δημοκρατίας έναντι του αυταρχισμού, νίκη της αξιοπρέπειας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Έστειλε μήνυμα «στις ελίτ και στα μεγάλα συμφέροντα που δέκα χρόνια τώρα δεν έχουν κουραστεί να με πολεμάνε και να μας πολεμάνε. Προχθές δε μπορούσαν να κρύψουν τη μεγάλη τους χαρά και τη μεγάλη τους συγκίνηση. Τους απαντάω : Μη βιάζεστε. Δε πετύχατε ακόμη το στόχο σας. Είναι λογικό να επιθυμείτε ηγέτες υποτακτικούς στα συμφέροντά σας. Και τη νεκρανάσταση ενός συστημικού δικομματισμού. Αυτού που οδήγησε τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Από όπου εμείς τη σώσαμε. Και άλλες φορές όμως βιαστήκατε, να θεωρήσετε ότι μας έχετε τελειώσει. Διαψευστήκατε. Έτσι θα διαψευστείτε και τώρα».

«Συντηρητική παλινόρθωση»
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 «οδυνηρό σοκ», και όπως είπε «η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται». «Δεν κρύβομαι. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη. Και έδωσα τη μάχη», είπε και συνέχισε:

«Μετά από τρεις μέρες θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα: Να ανασυγκροτηθούμε άμεσα. Τώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση. Και να δώσουμε τη μάχη. Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση. Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια».

Υπογράμμισε ότι «έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στην ιστορία και απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς συντηρητικής παλινόρθωσης. Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τα σχέδιά του είναι ολοφάνερα, να κερδίσει όχι την αυτοδυναμία, αλλά την παντοδυναμία. Που θα του επιτρέψει να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές στο Σύνταγμα σε συντηρητική κατεύθυνση. Και αν του δοθεί η ευκαιρία να μην έχει καν αντίπαλο: Να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να τον εμποδίσει και να δώσει μάχες».

Με φόντο τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά το αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε πως «ποτέ δε φοβήθηκα την αυτοκριτική. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε διορθωτικές κινήσεις. Και σήμερα αυτό είναι αναγκαίο να γίνει με ευθύνη και σοβαρότητα. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα στην εσωστρέφεια. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις. Που ακόμη και τώρα, σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι σύντροφοι δεν αποφεύγουν».
«Και που το μόνο που δείχνουν είναι πως δεν έχουμε καταλάβει τίποτε από το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Τούτη την ώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη συσπείρωση, και η σεμνότητα θα έλεγα, μπροστά στην ψήφο του λαού. Και όχι η επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «μετά τη δεύτερη κάλπη θα γίνει η συνολική αποτίμηση. Με την άνεση που πρέπει να γίνει. Αυτό που τώρα επείγει, ενόψει της νέας αναμέτρησης, της πιο κρίσιμης, είναι να δούμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη κάποια βασικά συμπεράσματα από το μήνυμα της κάλπης».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «οφείλουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα :

Γιατί συνέβη αυτό το αποτέλεσμα;
Γιατί δεν το καταλάβαμε;
Ποιες κοινωνικές μεταβολές έχουν συμβεί στην ελληνική κοινωνία;
Ποια λάθη έγιναν και οι αναποφάσιστοι πήγαν μαζικά στη Νέα Δημοκρατία;»
Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, για «την εκλογική μάχη που έδωσαν», όπως επίσης και του ψηφοφόρους. «Να ευχαριστήσω και όσους πολίτες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και δεν μας ψήφισαν. Η ευθύνη είναι δική μας που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Και τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη, να κατορθώσουμε να τους πείσουμε σε αυτή τη μάχη. Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ethnos.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Οφείλουμε να αλλάξουμε – Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Αλέξη,αυτά που θα σου γράψω παρακάτω,τα γράφω για σένα
  εμπιστευτηκα,δεν ξέρω αν τα διαβάσουν κάποιοι αλλοι(!!!!)
  Έπεσες,αλλά μπορείς να σηκωθεις!
  Η μάχη τελειώνει στις επόμενες εκλογές και ο Στρατηγός δεν αλλάζει μεσουσης της μάχης.
  Στάσου όρθιος,τον συριζα,το μικρό κόμμα το έκανες Κυβέρνηση και θα ξαναγίνεις κυβερνήτης.
  Πήρες το κόμμα στην πλατη σου και κατρουγκαλοι και τσακαλωτοι
  πριόνισαν το δένδρο το χλωρό του Συριζα και κόντεψαν να το αποξηρανουν!
  (Τσακαλωτε;μισογλωσσε με 5 λέξεις στα ελληνικά και με 7 λέξεις στα αγγλικά
  μπερδεύεις τον κόσμο και κόβεις ψήφους απ τον Συριζα!
  Ο κόσμος θέλει απλά πράγματα και κατανοητά,δε θέλει τις δικές σου
  φανφάρες και τί ήθελε να πει ο Άμλετ στη δεύτερη σκηνή του θεατρικού εργου!
  Μιλάς αγγλικά και καταλαβαίνουμε ελληνικά,μιλάς ελληνικά και καταλαβαίνουμε αγγλικα!
  Η ελληνική γλώσσα Τσακαλωτε,είναι γλώσσα της ακρίβειας,μια λέξη ν αλλάξεις,μια λέξη να την παρατονισεις αλλάζει το νόημα αυτών που θες να πεις,
  μάθε πρώτα ελληνικά εγωπαθη άνθρωπε,δίδυμο του βαρουφακη και μετά να πολιτευτεις!
  Εδώ,δεν καταλαβαίνουμε εμείς που μάθαμε δύο γράμματα,τί θες να πεις,θα μάθει ο πατέρας μου που δεν πήγε σχολείο,τί θες να πεις;
  Μην ξαναβγείς στην τηλεόραση.
  Αν θέλεις να σχολιάζεις την Σάρον Στόουν και τον Τομ Χανκς,να πηγαίνεις σε πρωινάδικα κι όχι σε πολιτικές εκπομπές ως εκπρόσωπος της παράταξης μας,
  μας κάνεις κ α κ ό!!)
  Χαίρεται Αλέξη ο μητσοτακης που πήρε 42%,χαίρονται πιο πολύ οι Ανδρουλάκης και Κουτσουμπας,αντιστοιχα!
  Χαίρονται οι χήρες ,χαιρονται και τα ορφανα!
  Τι νομίζεις Αλεξη;νομίζεις ότι χαίρεται ο Ανδρουλάκης που το κόμμα του
  ΑΝΔΡΕΑ από το 48% ,το πήρε 8% και το πήγε 11%;;;
  Σιγά μη σταξει η ουρά του γαιδαρου!
  Αύξησε το κόμμα του ..κατά 30% !!!
  Απ το 8 στο 11!!
  Και πανηγυρίζει και γλεντοκοπαει!
  Ο μητσοτακης που πήρε 42% ;;;έπρεπε κάθε μέρα να πανηγυρίζει και 4 χρόνια
  να χορεύει τον πεντοζάλη( λι).
  Χαίρεται γιατί έχασες ΕΣΥ.
  Κι ο Κουτσουμπας;
  Κι αυτός Χαίρεται, γιατί ο μητσοτακης πήρε 42% και συ πήρες τα μισά του!
  Είναι δυνατόν να Χαίρεται ο χαιρεκακος…γιατί μετά από 126 χρόνια ζωής του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΚΕ ,να Χαίρεται γιατί πήρε 7%;;;
  Απ το 1917 κόμμα,πήρε 7%;;;
  Χαίρονται κι οι δυο γιατι;γιατί έπεσες!
  Μη σ ακούσω άλλη φορά Αλέξη να μιλάς με ευγένεια και με ήθος για Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα!
  Ούτε να τους αποκαλείς δημοκρατικές δυναμεις!
  Ήταν και οι δύο δημοκρατικές δυναμεις!
  Το Πασοκ έπαψε να είναι από τότε που συνεργάστηκε με τον Εφιάλτη,απ το 2012- 2015)που έριξε τον Κών.Μητσοτακη, το 1993.
  Και το ΚΚΕ..απ το βρόμικο ’89 που ήθελαν να βάλουν τον ΑΝΔΡΕΑ στη φυλακη!
  Θα γίνεις σκληρός μαζί τους ,θα κρατάς την ηρεμία σου και το χαμόγελο σου που είναι τα προσόντα σου τα μέγιστα για τον ελληνικό λαο και στον Ανδρουλάκη και στον Κουτσουμπα θα είσαι σκληρός κι αψύς,καλοψυχος και μοχθηρος ΕΣΥ,δε θα γίνεις ποτέ,σαν τα δύο παραπάνω μοχθηρά δεκανίκια του μητσοτακη!
  Ένα άλλο πράγμα να ξέρεις Αλέξη,αν και θεωρώ τον μητσοτακη πολιτικό μας αντίπαλο,ο μητσοτακης ,είμαι σίγουρος,δε χάρηκε τοοοοσο πολύ με την πτώση σου,όσο χάρηκαν Ανδρουλάκης,κουτσουμπας και ο βαραφουκης,ο μπαρούφας της Δήμητρας,ο εγωπαθης,ο άνθρωπος που σε μισεί το ίδιο με τ αλλα τα δυο τα μοχθηρά.
  Αντίπαλος σου είναι ο μητσοτακης,μεγιστοι όμως αντίπαλοι σου τα 3 παραπάνω
  πολιτικάκια!
  Αλέξη,αν και ο μητσοτακης ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο,αν και είναι πολιτικος μας αντίπαλος,αν σε δει πεσμένο στη γης,θα τρέξει, ως Σαμαρείτης, και θα σου καθαρίσει τις πληγές και θα σε φροντίσει, οι 3 παραπάνω,οι 3 που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με σένα ,ας σε δουν πεσμένο κάτω.. θα σε προσπερασουν, ως εκείνοι του Ευαγγελιου οι Ιουδαίοι και οι πληγές σου θα ανοίξουν πιο πολύ,πιο πολύ,θέλουν να σε εξοντώσουν πολιτικά!
  Έπεσες,έχασες τη μάχη,πρέπει να σηκωθείς όμως,υ π ο Χ ρ ε ω τ ι κ α!!
  Έχασες μια μάχη,ο πόλεμος έχει πολλές μάχες!
  Αντίπαλος σου;Ο μητσοτακης;οχι μονον!!
  Απέναντι σου, εκτος απ το μητσοτακη,έχεις και Εφιάλτες, ο Λεωνίδας είχε έναν Εφιάλτη, ΕΣΥ έχεις ΤΡΕΙΣ.
  Στο πεδίο μάχης, ο μητσοτακης είναι Απέναντι σου όρθιος και τον βλέπεις,οι εφιάλτες είναι πίσω απ τα βράχια, φοβισμενοι και ύπουλοι..σαν βρεγμενες κότες!
  Αλέξη,καλή επιτυχία!
  Έπεσες και οι 3 κοιμούνται σαν τα μωρά παιδιά,ηρέμησαν, χαρηκαν!
  Απ το 2015- μέχρι την ημέρα που έγιναν οι εκλογές ήταν αύπνωτοι!
  Αυπνωτοι απ το 2015- 2019 που ήσουν πρωθυπουργος και δύο φορές αύπνωτοι
  μέχρι στις 21 Μαΐου, γιατι;γιατί είχαν τον φόβο…μην ξαναγίνεις πρωθυπουργος!
  Αλεξη,σαγαπαω πολύ..
  Κι αν κάποτε δακρύσεις μια έλθω να σκούπισε κι εγώ τα δάκρυα σου,αυτό που θα έκανε και ο μητσοτακης ο πολιτικος μας αντίπαλος,κάτι που δε θα έκαναν ποτέ,ποτέ οι παραπάνω εφιαλτες!
  ” τον εχθρό μου τον γνωρίζω, τους φίλους μου δε γνωριζω”
  Όσα έχω γράψει κατά του μητσοτακη,τόση κριτική σκληρή,ούτε όλες οι εφημερίδες μαζί,δεν είναι όμως χαιρεκακος,ουτε ΕΣΥ είσαι Αλέξη, οι άλλοι 3 είναι.

 2. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Διορθωσεις.
  Κακόψυχος και πονηρος ΕΣΥ,δε θα γίνεις ποτέ….
  Κι αν κάποτε δακρύσεις θα έλθω κι εγώ να σκουπισω τα δάκρυα σου…
  …δεν είμαι όμως χαιρέκακος,ούτε ΕΣΥ είσαι Αλέξη…

  1. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ…
   ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΙΑ…

 3. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Δεν είναι προσωπολατρεια ,αγαπη ειναι!
  Λατρεία στην Παναγιά μου και στη μάνα μου( έμφαση)- μόνον!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.