Ο Δήμος Κοζάνης σε δίκτυο Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς



 

Τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στη δημιουργία Δικτύου Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης 23 Μαΐου 2023.

Με την απόφαση αριθμ.210/2023, το Δ.Σ. Κοζάνης υιοθέτησε το κείμενο  Διακήρυξης Αρχών του δικτύου, όπως διαμορφώθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), το οποίο θα έχει ως στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση της βιομηχανικής κληρονομιάς του κάθε δήμου.

Σημειώνεται, ότι στόχο  για το δίκτυο θα αποτελέσει η  θεσμική προστασία, καθώς και η ανάδειξη και προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς, μέσω συνεργασιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, το δίκτυο θα επιδιώξει να παραμείνουν ως επισκέψιμοι χώροι και «ενεργά» μνημεία, τα βιομηχανικά μνημεία της χώρας, που αποτελούν την βιομηχανική της ιστορία και κληρονομιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.