Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Θα προσπαθήσουν να «ξυπνήσουν» από την καταστολή τον 8χρονο – Ειδική ομάδα ψυχολόγων δίπλα του



 

Στη ΜΕΘ εξακολουθεί να βρίσκεται ο 8χρονος που έμεινε ορφανός μετά τη δολοφονία στη Χαλκιδική, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα οι γιατροί θα προσπαθήσουν να το «ξυπνήσουν» από την καταστολή. Έπειτα, ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων θα αναλάβει το αγοράκι όταν αναρρώσει από τα τραύματά του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την ώρα του φονικού το παιδί κοιμόταν αγκαλιά με τη μητέρα του και τραυματίστηκε από τα σκάγια του όπλου σε πολλά σημεία του σώματος του. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε ένα δύσκολο χειρουργείο, αλλά όπως αναφέρουν και οι γιατροί, υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τραύματα του αγοριού, τα οποία εντοπίζονται, σε σημεία όπως στα ιγμόρεια, κοντά στο οπτικό νεύρο και την κοιλιακή χώρα.

Επί ποδός βρίσκεται όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο αλλά και γιατροί που επιστρατεύτηκαν από άλλα νοσοκομεία βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού καθώς ο δρόμος της αποκατάστασης αναμένεται μακρύς και θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία.

«Με το χέρι του είμαστε σε μια κατάσταση που δεν το πειράζουμε αυτή τη στιγμή έγιναν οι χειρισμοί σταμάτησε η αιμορραγία και θα εκτιμηθεί σε λίγες ημέρες έχουμε μέλλον για το χέρι. Αυτό δε θα γίνει σε ένα χρόνο θα γίνει σταδιακά. Θα αποκατασταθεί πρώτα να κλείσουν οι πληγές και μετά το ωλένιο νεύρο πρέπει να συρραφεί ξανά» είπε στο Mega, ο γιατρός του παιδιού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως θα είναι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού όταν οι γιατροί το βγάλουν από την καταστολή αφού στάθηκε μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο σπίτι του όταν ο πατέρας του με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε την μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του. Ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων έχει συσταθεί και όταν ξεκινήσει η αποσωλήνωση θα βρεθούν στο πλευρό του 8χρονου.

ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.