Ημερίδα για την οδική ασφάλεια με τίτλο ‘Ασφαλής Πολίτης’- ‘Στόχος να γίνουν κατανοητές οι συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση’- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, ξεκίνησε η ημερίδα για την οδική ασφάλεια με τίτλο ‘Ασφαλής Πολίτης’, στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη.

Η ημερίδα περιλαμβάνει  πέντε θεματικές ενότητες, ‘Οδική Ασφάλεια και Εκπαίδευση’, ‘Άνθρωπος και Οδική Ασφάλεια’, ‘Οδική Ασφάλεια και Βιωματικές Μαρτυρίες’, ‘Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οδική Ασφάλεια’,  ‘Αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια’.

Την ημερίδα χαιρέτισαν οι Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Σπύρος Διόγκαρης, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Τσιότσιας, ο καθηγητής του τμήματος εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας  Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης ,Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αθανάσιος Παπαβασιλείου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Διοικητής του ‘Μαμάτσειου’ Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτρης Σιόλιος.

Ο κ. Διόγκαρης οποίος κατά την πολυετή του θητεία ως Διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης, αναφέρθηκε στο  ευτυχές γεγονός της μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων ” θρηνούσαμε 16 άτομα το χρόνο, ενώ τα τελευταία χρόνια μόνο 2 με 3 ανθρώπους. Αυτό δεν μας εφησυχάζει, αλλά μας κάνει να προσπαθήσουμε παραπάνω για να μηδενίσουμε αυτόν τον αριθμό. Δεν πρέπει να χάνουμε κανέναν άνθρωπο στην άσφαλτο, μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό”. Πρότεινε ”να επανέλθουν οι πετυχημένες εκδηλώσεις που γινόταν στο Εκθεσιακό Κέντρο, στα πλαίσια ασφάλειας και πρόληψης με τίτλο ‘Ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος’, έτσι ώστε τα σημερινά παιδιά που είναι ποδηλάτες να είναι αύριο ικανότατοι και καλοί οδηγοί για να μην υπάρχει η περίπτωση να θρηνούμε κανένα”.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Τσιότσιας, παρουσίασε την πολιτική δράση για την έγκαιρη προειδοποίηση διέλευσης άγριων ζώων. Πιο συγκεκριμένα την ανίχνευση και τον εντοπισμό άγριων ζώων (αρκούδων και αγριογούρουνων) με τη χρήση θερμικής κάμερας και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, συστήματα προειδοποίησης και σήμανσης.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις εργασιών μαθητών/τριών δημοτικών και γυμνασίων.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο ‘Γέφυρα Ζωής’ Κοζάνης για να ενημερώσουν από την πλευρά τους για το έργο του συλλόγου και την προσφορά του στον συνάνθρωπο.

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ημερίδα για την οδική ασφάλεια με τίτλο ‘Ασφαλής Πολίτης’- ‘Στόχος να γίνουν κατανοητές οι συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση’- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.