Επίσημη Πρεμιέρα της ταινίας ‘Διάκος ο Ηρωομάρτης’ του αρχιμανδρίτη Παύλου Ντούρου στο κινηματοθέατρο ‘ΟΛΥΜΠΙΟΝ’



 

Κινηματοθέατρο ‘ΟΛΥΜΠΙΟΝ’ από Πέμπτη 25/5 έως και Τετάρτη 31/05, 1 ΠΡΟΒΟΛΗ 7.00μ.μ.

Επίσημη Πρεμιέρα της ταινίας την Παρασκευή 26/5 παρουσία του αρχιμανδρίτη Παύλου Ντούρου (σκηνοθέτη). Η αληθινή ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης.

Αρτοτίνα Φωκίδας, 1800. Ο Χασάν και η παρέα του τρομοκρατούν την οικογένεια του Γιώργη Ψυχογιού. Η Ψυχογίνα θα στείλει τον Νάσο της στο Μοναστήρι του Αη-Γιάννη στην Αρτοτίνα. Όμως η εκστατική αγάπη του ωραιόμορφου Διάκου για την Πίστη και την Πατρίδα, θα τον οδηγεί πάντα σε αγκαθερά μονοπάτια.Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου (1788 – 1821) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του· από τη Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το “Βάπτισμα του Μαρτυρίου” στη Λαμία.

Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, το σενάριο της οποίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου ( 1788 – 1821 ) και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του· από την Βάπτιση στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το “Βάπτισμα του Μαρτυρίου” του.

Τα περισσότερα από τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Πιερίας: στο Δίον, στην Παλαιά Βροντού κ.α. Επίσης, τα κινηματογραφικά συνεργεία στήθηκαν στον Όλυμπο (Ξερολάκκι Μπάρας), αλλά και στον Κοκκινοπηλό Λαρίσης. Αρκετά και σημαντικά γυρίσματα έγιναν και στη Σιάτιστα Κοζάνης, σε αυτή την γραφική κωμόπολη με έντονα τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, και την χαρακτηριστικά φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της, ιδιαιτέρως του Επισκόπου και των συνεργατών του!

“Σπίθα φωτιάς” στις καρδιές των Ελλήνων το φρικτό του μαρτύριο!.Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης για την Πατρίδα και της θυσίας γι’ αυτήν! Αποτελεί δε οφειλόμενη απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης!…

Ο “ΔΙΑΚΟΣ” – που απέσπασε και επισήμως τα εύσημα από την ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος! – ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους με μεγάλη επιτυχία τον Ιανουάριο του 2023 και συνεχίζει το ταξίδι του!

Η ταινία είναι μια παραγωγή της ΦΙΛΟΤΙΜΟfilms, της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ” της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Συντελεστές
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Οργάνωση Παραγωγής: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ & ΟΜΑΔΑ, Βοηθός Οργάνωσης
Παραγωγής / Μακιγιάζ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ, Σύμβουλος Σκηνοθεσίας / Ηχοληψία / Φωτισμοί: ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΛΔΑΤΟΣ, Διευθυντής Φωτογραφίας Α’ φάσης γυρισμάτων &
συμπληρωματικών: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, Μουσική: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ
(σε θέματα Ανωνύμου Μοναχού), Μοντάζ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΚΚΑΣ, Color grading: ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, Παραγωγή:
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ”,Εκτέλεση
Παραγωγής: MASSIVE PRODUCTIONS.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.