Euromedica Γενική Κλινική Ζωοδόχος Πηγή: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με την ασφάλεια της Κλινικής



Θεραπείες αιμοκάθαρσης υψηλών προδιαγραφών και απόλυτης ασφάλειας εγγυάται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της Euromedica Γενική Κλινική Ζωοδόχος Πηγή στην Κοζάνη. 

Η Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2009 και επί 15 έτη πρωταρχικό στόχο έχει την παροχή

α. ασφάλειας κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, και

β. εξαιρετικής ποιότητας αιμοκάθαρσης, εξατομικευμένης και εξειδικευμένης για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής στελεχώνεται από έμπειρο κι εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο διαρκώς επιμορφώνεται, εξασφαλίζοντας ότι τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα θα εφαρμοστούν στους ασθενείς της Μονάδας, τόσο κατά την αιμοκάθαρση, όσο και εκτός της συνεδρίας. Όπως δηλώνει η Κα Πάνου, Νεφρολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη της ΜΤΝ, «φροντίζουμε και παρακολουθούμε ιατρικά τον ασθενή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αιμοκάθαρση του.».

Στην Μονάδα εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να δημιουργείται ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι ασθενείς απερίσπαστοι θα κάνουν την αιμοκάθαρση τους. Η κλινική διαθέτει 15 Κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με τον στόλο των μηχανημάτων και τα φίλτρα αιμοκάθαρσης να προέρχονται από τον όμιλο BAXTER-GAMBRO, κορυφαίος παγκοσμίως στην τεχνολογία της αιμοκάθαρσης. 

Τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας, με συνεχή καταγραφή των πολλαπλών παραμέτρων του αιμοκαθαιρόμενου ασθενή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας (αρτηριακή πίεση – ποιότητα αιμοκάθαρσης, κλπ.), πετυχαίνοντας έτσι ύψιστο επίπεδο εγρήγορσης κι ασφάλειας. Ο κάθε ασθενής έχει τα δεδομένα στην ατομική κάρτα θεραπείας του, διασφαλίζοντας  την εξατομίκευση της  θεραπείας.

Στη Μονάδα εφαρμόζονται όλες οι μέθοδοι αιμοκάθαρσης (on-line αιμοδιαδιήθηση, HDx αιμοκάθαρση, Κλασσική αιμοκάθαρση). Ο έλεγχος της ποιότητας του νερού, επιτυγχάνεται με τις πλέον σύγχρονες Μονάδες επεξεργασίας ύδατος (διπλή αντίστροφή ώσμωση – συνεχείς έλεγχοι) και εξασφαλίζεται με τη συνεργασία με μια από τις κορυφαίες στον τομέα της εταιρεία. Τα οποιαδήποτε επείγοντα συμβάματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αντιμετωπίζονται από το ειδικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας. 

Η στέγαση της Μονάδας εντός της Κλινικής παρέχει μία επιπρόσθετη δικλείδα ασφαλείας, καθώς υπάρχει η δυνατότητα κλίσης αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού/ αγγειοχειρουργού, παθολόγου, λοιμωξιολόγου, αιματολόγου και λοιπών ιατρικών ειδικοτήτων, είτε επειγόντως, είτε προγραμματισμένα, εξασφαλίζοντας τον πολύπλευρο έλεγχο του ασθενή. 

Επιπρόσθετα, η Κλινική παρέχει Αγγειοχειρουργική συμβουλευτική και παρακολούθηση, για όλους τους τύπους αγγειακής πρόσβασης (Fistula – μοσχεύματα – καθετήρες) και μέσω του δικτύου του Ομίλου Euromedica, παρέχει όλες τις αγγειοχειρουργικές λύσεις, τόσο προληπτικά, όσο και στο εκάστοτε επείγον έκτακτο συμβάν.

Η συνεχής λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, η δυνατότητα  διενέργειας άμεσα απεικονιστικού ελέγχου (υπερήχων/ακτινογραφιών) στην παρούσα φάση, αλλά και αξονικών / μαγνητικών τομογραφιών στο αμέσως προσεχές διάστημα, εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη παρακολούθηση του ασθενή, με δυνατότητα άμεσης διερεύνησης των οποιοδήποτε θεμάτων υγείας του αιμοκαθαιρόμενου ασθενή. Επισημαίνεται η μηδενική συμμετοχή στο σύνολο των εξετάσεων των ασθενών που διενεργούνται στην Κλινική.

Στον χώρο της μονάδας υπάρχουν ατομικές  τηλεοράσεις και προσφέρονται ακουστικά για προσωπική χρήση σε κάθε ασθενή. Η χρήση προσωπικού tablet /pc κλπ. είναι δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.

«Μέσα από συνεχή επιμόρφωση και με γνώμονα την παροχή ασφαλούς και εξαιρετικής ποιότητας αιμοκάθαρσης, φροντίζουμε τους ασθενείς μας, ξεχωριστά τον καθένα. Η φροντίδα παρέχεται σε ένα περιβάλλον, όπου η εξαιρετικά απαιτητική, για ιατρό και νοσηλευτή, θεραπευτική διαδικασία της αιμοκάθαρσης, επιτρέπει στους ασθενείς να νιώσουν οικεία, να νιώσουν ασφαλείς και να νιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους. Στόχος μας είναι η διαρκής αναβάθμιση και η εξέλιξη της ποιότητας των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που παρέχει η Μονάδα, σύμφωνα με τα εκάστοτε νέα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν, έτσι ώστε να προσφέρουμε, μέσα από τη διαρκή εξειδίκευση και ενημέρωση, την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στον ασθενή μας» σημειώνει η Κα Πάνου.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Euromedica “Ζωοδόχος Πηγή” είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015. Λειτουργούν 3 ημερήσιες βάρδιες καθημερινά, εκτός Κυριακής, και οι Υπηρεσίες μας απευθύνονται τόσο στους τακτικούς μας ασθενείς με Χρόνια νεφρική Νόσο Τελικού σταδίου, όσο και σε έκτακτους ή φιλοξενούμενους ασθενείς. Η Μονάδα είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

2 σχόλια στο άρθρο “Euromedica Γενική Κλινική Ζωοδόχος Πηγή: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με την ασφάλεια της Κλινικής

  1. Σκεπτόμενος Κοζανιτης

    - Edit

    Απαντήστε

    Για ποιο λόγο άραγε σας ήρθε τώρα να αυτό διαφημιστείτε ; Μάλλον τα πράγματα ΔΕΝ είναι όπως τα παρουσιάζετε και ο κόσμος το έχει ήδη καταλάβει…

  2. Ας αναρωτηθούμε : ποιος ο λόγος αυτής της αυτοδιαφημισης τη συγκεκριμένη στιγμή ;
    Μήπως να ρίξουμε λίγη ακόμη στάχτη στα μάτια των συμπολιτών μας ; Αλλά, αργά ή γρήγορα, όλα έρχονται στην επιφάνεια.
    Ο κόσμος ΔΕΝ τρώει πια κουτόχορτο…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.