Επίσκεψη του Συλλόγου Βοΐωτών Κοζάνης στην Κρήτη και στον Δήμο Αποκορώνου



 

Μέλη του συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” παρέστησαν, μαζί με αντιπροσωπεία του δήμου Βοΐου με επικεφαλής τον δήμαρχο, κ.Χρηστο Ζευκλή στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Αποκορώνου  Χανίων το τετραήμερο 5-8 Μαΐου 2023.

Οι εκδηλώσεις έγιναν με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης (1895-1896) και περιελάμβαναν, το Σάββατο 6 Μαΐου εκδήλωση και ομιλία εις μνήμην του ήρωα Γεωργίου Παντελάκη (Παντελογιώργη) καθώς και τα αποκαλυπτήρια μνημείου των ηρώων της Επανάστασης στην Κάινα του Αποκόρωνα, και την Κυριακή 7 Μαΐου επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης στον Βάμο Χανίων για την πολιορκία του κάστρου (1896), όπου ο πρόεδρος του συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης, κ.Αποστολος Αποστολόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης, επίσκεψη στο νεοϊδρυθέν Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στο Μουσείο Τυπογραφίας, στην πόλη των Χανίων, στο Μουσείο Μακεδονομάχων (Αμμουδάρι Ασκύφου Σφακίων), σε γραφικά χωριά των δήμων Αποκόρωνα και Σφακίων, αλλά και παρακολούθηση τιμητικών εορταστικών εκδηλώσεων και  έκθεσης Ζωγραφικής στο Λαμπρακειο Γυμνάσιο Βάμου.

Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Αποκορώνου, κ.Χαραλαμπο Κουκιανάκη, την ευγενέστατη κυρία δημάρχου Ευγενία Ναναδάκη για την εγκάρδια φιλοξενία, τους πολιτιστικούς συλλόγους Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Ντουλιανών, Αλμυρίδας-Πλάκας, Τσιβαρά και όλους τους φίλους Κρήτες για την αγάπη με την οποία μας περιέβαλαν.

Εις το επανιδείν και Καλή Αντάμωση στο αγαπημένο Βόιο τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια των προγραμματιζόμενων ετήσιων εκδηλώσεων για τη μάχη της Σιάτιστας.

 

Με τιμή για τον Σύλλογο

Ο Πρόεδρος Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας

& Δημ. Σχέσεων

   
Αποστολόπουλος Απόστολος Ζαρογιάννη Βασιλική

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.