Γιορτή της μητέρας: Μητέρες από την Κοζάνη σε κόντρα ρόλους και ανδροκρατούμενες θέσεις εργασίας



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR
Γιορτή της μητέρας :  Μητέρες από την Κοζάνη σε κόντρα ρόλους & ανδροκρατούμενες θέσεις εργασίας
Η μητέρα είναι το σύμβολο της αγάπης , κυρίως στην Ελληνική οικογένεια είναι μία πολυδιάστατη έννοια .
 
Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν επάξια όχι μόνο στο ρόλο της μητέρας που της έχει ανατεθεί από τη φύση, αλλά και σε δύσκολες εργασίες με αντίξοες συνθήκες .
 
Ο ρόλος της μητέρας και μόνο αρκεί για να πει κανείς ότι ήδη δεν θα έπρεπε  να ασχολούνται με τίποτα άλλο, αφού  ο ρόλος της μητέρας και μόνο είναι  υπεραρκετός.
 
Ο χρόνος για τις ίδιες περιορισμένος, αυτό όμως απ ότι φαίνεται δεν στέκεται ικανό να φρενάρει τις επαγγελματικές τους προσδοκίες, ενώ η μητρότητα αποτελεί για εκείνες ένα πιο ισχυρό κίνητρο να δουλέψουν σε θέσεις εργασίας με δύσκολες συνθήκες .
 
Από τη μια ο τρυφερός ρόλος της μητέρας και από την άλλη μια γυναίκα σε κόντρα ρόλο με πολλά κότσια.
 
Το KOZANILIFE.GR εντόπισε εργαζόμενες μητέρες σε ανδροκρατούμενες θέσεις εργασίας .
 
 
Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μητέρες που είτε δουλεύουν είτε όχι, ο ρόλος τους είναι πολύτιμος.
 
“Μητέρες σε ανδροκρατούμενες θέσεις εργασίας”
 
Βασιλική Βούκα – Αστυνομικός στην ομάδα “Ζ”
 
Η Βασιλική είναι μάχιμη Αστυνομικός που αυτή τη στιγμή υπηρετεί στην Δίκυκλη Αστυνόμευση της Τροχαίας Κοζάνης, στην ομάδα Ζ .
 
Μετράει 23 χρόνια στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ είναι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού.

 

Δυο αντικρουόμενοι ρόλοι και όμως και στους δύο τα καταφέρνει εξίσου καλά.

Η γυναίκα Αστυνομικός και ταυτόχρονα μητέρα, είναι αυτή που καλείται να έχει διαφορετική προσέγγιση σε κάθε περίπτωση .

Από τη μία η εικόνα της  Αστυνομικού η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί ένα δύσκολο περιστατικό και από την άλλη ο ρόλος της μητέρας.

Αυτό που δεν μπορεί να αφαιρεθεί ποτέ όμως από το βιολογικό γίγνεσθαι καμίας γυναίκας, είναι το μητρικό της φίλτρο, το μητρικό ένστικτο.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία του KOZANILIFE.GR, σε μια τυχαία στιγμή, η Βασιλική εν ώρα υπηρεσίας εξηγεί σε ένα ανήλικο κορίτσι, “ότι ποτέ δεν παίρνουμε πράγματα από αγνώστους”.
 

 Ροδιά Διαμαντίδου – Οδηγός Ταξί

Η κ.Ροδιά είναι κάτοικος Χαραυγής και είναι μητέρα τριών παιδιών.
 
Κάθε μέρα δίνει τη δική μάχη στο δρόμο σαν οδηγός ταξί, μια αντικειμενικά δύσκολη δουλειά στην οποία θέλει γερό στομάχι και με πολλούς κινδύνους.
 
Κατά βάση ανδροκρατούμενο επάγγελμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια.
 
Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει η ίδια προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της ηλικίας, 29, 27,20 ετών, είναι πολλά, αλλά ο ρόλος της μητέρας είναι τόσο ισχυρός για εκείνη που ξεπερνά κάθε δυσκολία.
 
Η κ. Ροδιά είναι μητέρα δύο κοριτσιών και ενός αγοριού.
 
Η ίδια δήλωσε στο KOZANILIFE.GR :
Η φύση της συγκεκριμένης  δουλειάς έχει πολύ άγχος και σε συνδυασμό με τρία παιδιά, ήταν πολύ δύσκολο όταν ήταν ανήλικα . Παρόλα αυτά, αν γύριζα τον χρόνο πίσω , θα έκανα πάλι την ίδια δουλειά παρ’ όλες τις δυσκολίες”.
 
Βάγια Λίτσιου –  Οδηγός Αστικού Λεωφορείου (Μέτοχος στο ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης)
 
 
Η Βάγια είναι κάτοικος Κοζάνης, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και οδηγός Αστικού Λεωφορείου .
 
Από το 2011 έως σήμερα βρίσκεται μάχιμη στο τιμόνι του Αστικού, ενώ ο ρόλος της μητέρας όσο χρόνο και περνάει μακριά από τα παιδιά της , είναι ο πιο ισχυρός λόγος για να συνεχίσει να το κάνει.
 
Μητέρα τριών αγοριών, 8,4,1 έτους, με αντικειμενικές δυσκολίες του επαγγέλματος, αλλά και αντικειμενικές δυσκολίες μεγαλώνοντας τρία ανήλικα παιδιά.
 
Κόντρα ρόλος, μηδενικός χρόνος για την ίδια και όμως η ίδια δήλωσε στο KOZANILIFE.GR :
 
Μέχρι 8 μηνών δούλευα στο τιμόνι. Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και πολύ περισσότερο όταν έχεις ανήλικα παιδιά. Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα πάλι την ίδια δουλειά, την λατρεύω τη δουλειά μου “.
 
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν οι μητέρες , μην ξεχάστε σήμερα να προσφέρετε στην πιο σημαντική γυναίκα της ζωής σας ένα φιλί και μια ζεστή αγκαλιά !

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.