Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης για τις έκτακτες μετακινήσεις σε νοσοκομείο της Δράμας



 

Διαμαρτυρία στη διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλοντας τις έκτακτες μετακινήσεις παθολόγων και τα εντατικολόγων από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο αντίστοιχα, στο νοσοκομείο της Δράμας, για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για απαράδεκτη απόφαση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου που ελήφθη κυρίως για την κάλυψη πολιτικών αναγκών, σε ένα νοσοκομείο μάλιστα που είναι γνωστό τουλάχιστον από διετίας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης υγειονομικού προσωπικού.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Σιούλης, εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στέλνει παθολόγους στη Δράμα, προσλαμβάνει παθολόγους με μπλοκάκι για να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται στο ίδιο.

Ο ίδιος ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης από την ΥΠΕ, δηλώνοντας πως οι γιατροί θα κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους που μετακινούνται, χωρίς να υπολογίζονται τα προβλήματα που τους δημιουργούνται, τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον όσο και στο προσωπικό και οικογενειακό.

Ο κ. Σιούλης επισημαίνει πως τα κενά δεν καλύπτονται έτσι και πώς παρά τις υποσχέσεις, αυτά μεγαλώνουν διαρκώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να φτάνουν σήμερα όπως είπε, τις 12 με 15.000 άτομα.

περισσότερα 

GRTimes.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης για τις έκτακτες μετακινήσεις σε νοσοκομείο της Δράμας

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Ένας Πλευρης θα καταστρέψει το ΕΣΥ,σύμφωνα με τις προφητείες!!
    Παιδάκι απ το Καστελοριζο μεταφέρθηκε από Ελλάδα στην Τουρκία για να βρεθεί νοσοκομειο!
    Εγκυμονούσα έχασε το κυημα της,τη Ζωή που έφερνε λόγω έλλειψης
    αεροπλάνου για να μεταφερθεί στην Αθηνα!
    Ελλάδα του 2023,μια Κέρκυρα που σφιζει από τουρισμό,μια Κέρκυρα με 12άστερα ξενοδοχεία, μια Κέρκυρα με πακτωλους χρημάτων λόγω τουρισμού,μια Κέρκυρα και μια Μύκονο με ξαπλώστρες που κοστίζουν 500 ευρώ το διωρο και δεν έχει γιατρους και παιδιά που δουλεύουν το καλοκαιρι στα χρυσωρυχείο αυτά νησια ,εκεί που ένα μπουκάλι ποτό σε ξενυχταδικο κοστίζει 10.000 ευρώ,παιδιά εργαζόμενοι κοιμούνται σε παραγκες γεμάτες υγρασία 5,5 ή 10,10!
    Ελλάδα ψωροκωσταινα που δεν έχεις γιατρους για να γιατρευουν ασθενείς,δεν έχεις αεροπλάνα για μεταφορά ασθενών, αλλά έχεις αεροπλάνα κρατικά για να
    τριγυρνάει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.. ο πιο…ο πιο λαοπλανος,ο πιο αναλγητος ,ο πιο λαομισητος ,πιο μισητός κι απ τον μισανθρωπο,τον ξενοφοβικο ,τον ακροδεξιο που;που έριξε τον πατέρα του
    το 1993!
    Μη σ ακούσω μητσοτακη να μιλάς για αξιολογήσεις, για αξιοπρέπεια και ηθικη!!
    Αν ήσουν αξιοπρεπής,ηθικός και άμεμπτος δε θα δεχόμουν στο debate ερωτήσεις ,ως θείος από την ανιψια σου του Σκαι( γυναίκα του ανιψιού σου)
    και δε θα δεχόμουν ερωτήσεις από δημοσιογράφο σύζυγο του βουλευτή σου και πρώην υπουργό της παράταξης σου!
    Θέλεις, ως πονηρά φύση και μισανθρωπη,θέλεις τάχα μου, τάχα μου αξιολογήσεις δασκαλων και γιατρων,αλλά εσένα προχθές στο ντιμπειτ
    σε αξιολογησαν τα όργανα του Νεποτισμου,της ανιψιοκρατιας Σου!
    Αν δε υπήρχαν οι συμφορές της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και ο πόλεμος στην Ουκρανία για να μας δίνουν λεφτά οι Ευρωπαίοι για να ζούμε,εσύ,εσύ γέννημα του σημιτη θα κυβερνούσες χίλια χρονια γιατί θα μας ψοφούσες στην πεινα,θα κυβερνουσες χίλια χρόνια μόνος σου.
    Γέμισαν τα νοσοκομεία με ρατζα στους διαδρόμους, με πλαστικές άσπρες καρέκλες στους διαδρόμους με ασθενείς πάνω τους και εσύ άξενε και άφιλε,αντί να διορίσεις γιατρους ,μεταφέρεις, προεκλογικά, γιατρους !!!
    Για να πας να δεις τον φίλο σου τον Λιγδιαρη στην Επίδαυρο,πήγαινες με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας,για να πας στην Αντίπαρο να δεις τον φίλο σου τον Χανκς( και ξερός ) πηγαίνεις με ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και το παιδάκι,το Ελληνόπουλο μετεφερθη στην τουρκια;με τι;
    με βάρκα!

    1. Καλό θα ειτανε, αυτό το σχόλιο, να του το στείλεις και στην επίσημη σελίδα του, μπας και το δει, και καταλάβει πως νιώθουμε.
      Μπράβο…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.