Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς



 

Μαζική και μαχητική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήσανε εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς σήμερα στην Κοζάνη για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά. Με τα πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν συνθήματα που είναι επίκαιρα μετά την 1η ΜΑΗ του Σικάγο το 1886. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, Κόκκινη πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατικά ακούστηκαν στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα δόθηκε και ένα μήνυμα στους φασίστες που βγήκαν από τις τρύπες τους ότι ο λαός με τον αγώνα μέσα από τα σωματεία και του φορείς του θα του στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμοί γίνανε από τον Νίκο Θεοφιλόπουλο πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Μαρία Αραπογιάννη μέλους του ΔΣ της ΟΓΕ και η κεντρική ομιλία από τον Γιώργο Γκούμα πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

Στην ομιλία αυτό που τονίστηκε ήταν πως «Η εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη επικυρώνει το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που ισχύει σήμερα , καθιερώνει σχέσεις εργασίας μεσαίωνα.  Το χτύπημα του 8ωρου, οι άθλιες συνθήκες εργασίας μας επαναφέρουν στη μνήμη το λόγο που οδήγησαν την εργατική τάξη για πρώτη φορά στην ιστορία της να οργανωθεί, να αντιμετωπίσει με τον συλλογικό της αγώνα την εργοδοτική ασυδοσία κι εκμετάλλευση».

Ταυτόχρονα με αφορμή την επίθεση φασιστών σε νεολαίους και εργαζόμενους το Σάββατο: Η πάλη για την απομόνωση των φασιστών δυναμώνει με τη μαζικοποίηση του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, στη δουλειά, το σχολείο, τη ζωή, ενάντια σε όλα τα Τέμπη του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει. Και από αυτό εδώ το βήμα λέμε το εξής : οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες της α τους στείλει εκεί που είναι η θέση τους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ή όπως λέει και ο λαός στις τρύπες τους.

Κλείνοντας η από την ομιλία δόθηκε το εξής μήνυμα: δεν ξεγελιόμαστε από ψευτοδιλήμματα, λέμε όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν αυτοί που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα». Εμείς όμως  γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα και η εκμετάλλευση μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Δυναμώνουμε τους  αγώνες μας ενάντια στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε σήμερα, για να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.