Για παράβαση νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά



 

Συνελήφθησαν χθες (30-04-2023) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, 29χρονος αλλοδαπός και 27χρονη ημεδαπή, για παράνομη μεταφορά 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος και συνελήφθη  για παράβαση νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε περιπολικό.

Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Καστοριάς και διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος ως οδηγός και η 27χρονη ως συνοδηγός αυτού, μετέφεραν παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 29χρονος παρέμενε παράνομα στη χώρα και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους    -1- κιλού και -85- γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η ως άνω ποσότητα καπνού, 3 κινητά τηλέφωνα και 4 κάρτες SIM.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.