Πακετάρισμα: Πώς να είσαι ένας οργανωμένος ταξιδιώτης του κόσμου



Όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο συχνότερα ονειρευόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Μαζί όμως με τα σχέδια για ταξίδια, έρχονται και τα άγχη που φέρνει μαζί του το πακετάρισμα.

 

Τί να πάρεις μαζί σου; Τί να αφήσεις πίσω; Πώς να οργανώσεις τη βαλίτσα σου; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα είναι πολύ πιθανό να σε βασανίζουν, όσο σχεδιάζεις το επόμενο ταξίδι σου. 

 

Δε χρειάζεται όμως ούτε να σε αγχώσουν, ούτε να σου ‘κλέψουν’ τη χαρά του ταξιδιού, γιατί σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να είσαι ένας οργανωμένος ταξιδιώτης! Πάμε να τα δούμε;

Κράτα τα έγγραφα του ταξιδιού οργανωμένα

Παρόλο που η τεχνολογία μπορεί να αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται ένα ταξίδι, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη του, ειδικά αν ταξιδεύεις σε κάποια χώρα του εξωτερικού! Εκτός από το να έχεις τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήριά σου σε ηλεκτρονική μορφή, είναι απαραίτητο να τα έχεις πάντα μαζί σου και σε έντυπη. 

 

Επιπλέον, καλό είναι να έχεις σε έντυπη μορφή και αντίγραφα όλων των ταξιδιωτικών σου εγγράφων, όπως το διαβατήριο, η ταυτότητα και η ασφάλεια υγείας σου. Αυτό θα σε σώσει σε περίπτωση που το κινητό σου έχει κλείσει από μπαταρία ή το έχεις ξεχάσει κάπου!    

Πακέταρε έξυπνα τη χειραποσκευή σου

Αν ταξιδεύεις αεροπορικώς και έχεις σχεδιάσει να πάρεις μαζί σου μια χειραποσκευή και μία βαλίτσα που θα δώσεις για check in, φρόντισε να έχεις πακετάρει την πρώτη έξυπνα. Τί σημαίνει αυτό; Να έχεις πάρει μαζί σου τα πιο σημαντικά πράγματα. Μερικές φορές, οι βαλίτσες χάνονται ή καθυστερούν και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φτάνεις στον προορισμό σου και να μην έχεις μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι άμεσα.

 

Για να αποφύγεις τέτοιου είδους ανεπιθύμητες καταστάσεις, καλό είναι να έχεις πακετάρει στη χειραποσκευή σου δυο αλλαξιές ρούχων, τα φάρμακά σου, το διαβατήριό σου, τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα, φορτιστές για το κινητό και το laptop σου, και μερικά προϊόντα περιποίησης. Οτιδήποτε μπορείς να αγοράσεις στον προορισμό σου, μπορείς να το έχεις στη μεγαλύτερη βαλίτσα σου, αφού, όπως και να χει, δε θα σου λείψει!

Μη διπλώνεις, ρόλαρε

Το να διπλώνεις τα ρούχα σου όταν πακετάρεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακατάστατη βαλίτσα με τσαλακωμένα ρούχα. Επιπλέον, αν τα ρούχα είναι διπλωμένα, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που βρίσκεται στον πάτο της βαλίτσας, αφού θα πρέπει πρώτα να βγάλεις όλα όσα βρίσκονται από πάνω. 

 

Η λύση είναι μία: το ρολάρισμα! Ρολάροντας τα ρούχα σου, αντί να τα διπλώνεις, όχι μόνο εξοικονομείς χώρο μέσα στη βαλίτσα σου, αλλά και αποφεύγεις το τσαλάκωμα. Προσοχή όμως –το ρολάρισμα είναι η κατάλληλη τακτική μόνο για τα λεπτά ρούχα, όπως μπλουζάκια, τοπ, πουκάμισα και φούστες. Όταν πρόκειται για πιο χοντρά ρούχα, όπως πλεκτά, φούτερ και μπουφάν, είναι καλύτερο να τα διπλώνεις!

Χρησιμοποίησε κάθε γωνιά της βαλίτσας σου

Και όταν λέμε κάθε γωνιά, το εννοούμε -τσέπες, θήκες, κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους…μην αφήσεις τίποτα ανεκμετάλλευτο. Οπότε, αν η βαλίτσα σου διαθέτει πολλές εξωτερικές τσέπες, μην τις αφήσεις άδειες, αποθήκευσε σε αυτές τις κάλτσες, τα αξεσουάρ, και τα μικροαντικείμενα που θέλεις να πάρεις μαζί σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάνουν χώρο στο κυρίως τμήμα της βαλίτσας! 

 

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το backpack σου. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις αεροπορικά και να χρησιμοποιήσεις το σακίδιό σου ως χειραποσκευή ή προσωπική αποσκευή, σιγουρέψου ότι θα εκμεταλλευτείς μέχρι και το πιο μικρό τσεπάκι του!

 

Το να είσαι οργανωμένος ταξιδιώτης δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακολουθώντας τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σου, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη και να αποφύγεις άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, κρατώντας από το ταξίδι σου μόνο τις καλές αναμνήσεις!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.