Δέκα απινιδωτές παρέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων



 

Δέκα απινιδωτές παρέδωσε σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας, σύμφωνα με το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Θωμάς Γάκης».

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί απινιδωτές θα διατεθούν και θα χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών από τους ανωτέρω εκπροσώπους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να υλοποιεί το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με τη διάθεση 120 απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, όπου μέρος και της ανωτέρω πράξης είναι και η εκπαίδευση των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης- AED.

Είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ενεργοποιεί σ’ ένα κοινό πρότζεκτ δημιουργικές δυνάμεις και φορείς της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Γιώργο Μαργαρίτη: «η πρόληψη και η ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Ευχή όλων μας είναι οι απινιδωτές να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δικό μας χρέος όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας με υπευθυνότητα».

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δέκα απινιδωτές παρέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.