Δίκη Άλκη: “Εγώ είμαι αυτός που τον χτύπησα στο πόδι”- Ομολόγησε ο 2ος κατηγορούμενος



 

Με αυτά τα λόγια, ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, Α. Γ. , παραδέχθηκε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πως εκείνος ήταν που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στο πόδι του 19χρονου, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

Ξεκινώντας την απολογία του ο 2ος κατηγορούμενος ανέφερε πως «έχω παραδεχθεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση σε βάρος Άλκη και άλλων παιδιών».

«Συγγνώμη στους γονείς του Άλκη»
«Θέλω και πρέπει να ζητήσω τεράστια συγγνώμη από οικογένεια αυτή, ειδικά στους γονείς του Άλκη», ανέφερε επίσης κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη»
«Απλώς θα ήθελα να πω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη Θέση του Άλκη και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες συνειδητοποίησε πως εκείνος ήταν που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του Άλκη Καμπανού το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

«Το συνειδητοποίησα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες»
«Εγώ είναι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι, αυτό ήταν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν το θυμάμαι καλά», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το ομολόγησε έναν χρόνο και πλέον μετά τη φονική επίθεση, ο δεύτερος κατηγορούμενος υπογράμμισε πως του ήταν δύσκολο να θυμηθεί το συμβάν, ότι έχει ακόμη τις αμφιβολίες του αν και νιώθει πεπεισμένος πως εκείνος χτύπησε τον Άλκη. «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, από τις συζητήσεις με τους δικηγόρους του και της ιατροδικαστή που είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο αλλά και τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, θεωρεί βέβαιο πως ο ίδιος χτύπησε τον Άλκη στο πόδι.

Ανέφερε μάλιστα πως μετά τη δολοφονική επίθεση, την επόμενη μέρα όταν και έμαθε για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού, σοκαρίστηκε.

«Όταν έμαθα ότι την επόμενη μέρα μετά από αυτό είχε φύγει ένα παιδί, σοκαρίστηκα», είπε και πρόσθεσε ότι «μακάρι να πήγαινα τον χρόνο πίσω να μην γινόταν αυτό το συμβάν».

Όπως είπε, όλον αυτόν το καιρό που παραμένει στη φυλακή συνειδητοποίησε το κακό που προξένησε.

Αναφορικά με τα κίνητρα της φονικής επίθεσης που είχε ως συνέπεια να πέσει νεκρός ο Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δυο φίλοι του, «δεν πήγαμε για να σκοτώσουμε σε καμία περίπτωση δεν το θέλαμε αυτό, πήγαμε να τραμπουκίσουμε».

Όπως είπε, το μαχαίρι που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ ήταν ένα μικρό μαχαίρι με ξύλινη λαβή, το οποίο είχε πάρει νωρίτερα από την κουζίνα του συνδέσμου.

Η απολογία του 2ου κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται.

thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.