Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ελλάδα μπήκε στο «κλαμπ» των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου στα Logistics

 

Η τελευταία αξιολόγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ως προς την αποτελεσματικότητα του τομέα των logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ανέδειξε την Ελλάδα στην 19η θέση το 2023 από την 42η θέση το 2018, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της Εθνικής Στρατηγικής για την Εφοδιαστική, που ακολουθείται από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Στρατηγική αυτή εφαρμόζεται από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω ως Αντιπρόεδρος, με  Πρόεδρο τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Logistics με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Η Εθνική Στρατηγική για την Εφοδιαστική επικεντρώνεται στους εξής άξονες:

– Αναβάθμιση των υποδομών, με αιχμές τη δημιουργία νέων εμπορευματικών κέντρων όπως το Θριάσιο Ι&ΙΙ, το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης στη Φυλή και το πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη σύνδεση του σιδηρόδρομου με λιμένες και βιομηχανικές περιοχές.

– Ψηφιακός μετασχηματισμός, με πρωτοβουλίες όπως η συμμετοχή του Υπουργείου Μεταφορών στο συγχρηματοδοτούμενο έργο FENIX, που αποτελεί το πανευρωπαϊκό ψηφιακό δίκτυο πληροφόρησης στις μεταφορές και τα logistics.

– Η Βιώσιμη και Πράσινη Εφοδιαστική, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τομέα.

– Η βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του κλάδου.

Στόχος μας είναι να προσφέρει η Ελλάδα υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στην εφοδιαστική αλυσίδα και να καταστεί πύλη εισόδου για το φορτίο που διέρχεται από τη διώρυγα του Σουέζ με προορισμό την Ευρώπη.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο «κλαμπ» των 20 χωρών που προσφέρουν τις πιο  αποτελεσματικές υπηρεσίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο.

Η πρόοδος που έχει ήδη συντελεστεί αποτελεί το θεμέλιο για να πάμε ακόμη πιο ψηλά, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις αποτελεσματικότερες υπηρεσίες εφοδιαστικής στο τέλος αυτής της δεκαετίας.

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με όραμα, σχέδιο και οργανωμένη στρατηγική, αναπτύσσοντας συνέργειες με τους φορείς του κλάδου και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η αναβαθμισμένη, πλέον, συμμετοχή της πατρίδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση  της Ελλάδας ως κόμβου διεθνών μεταφορών.

4 σχόλια στο άρθρο “Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Ελλάδα μπήκε στο «κλαμπ» των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου στα Logistics

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Τοση,τόση,τόση απαθεια;
  Τόσο απύθμενο θρασος;
  Τόση απαξιωση στην πραγματικοτητα;
  Τι μπορεί να σκεφτεί ένας πολιτικός του παλαοκομματισμου;
  λίγες μέρες μετά το τραγικό έγκλημα των Τεμπων;
  57 ημέρες μετά την εθνικη τραγωδια και με 57 νεκρους;
  Μήπως εννοεί το πρώτο κράτος στον κόσμο που,που εν ετει 2023,
  σε χρόνια έκρηξης της τεχνολογίας, είμαστε πρώτοι που τα τρένα
  πέφτουν το ένα πάνω στ αλλο;
  Βλέπουμε στην οθόνη το τρενο που διασχίζει τον υπερσιβηρικο και δεν
  βλέπουμε το τρενο απ την Λάρισα μέχρι τα Τέμπη.
  Υπερσιβηρικος που ξεκινάει από Μόσχα και φτάνει στην θάλασσα της Ιαπωνίας
  και με 9.288 χιλιομετρα!!!
  Λάρισα μέχρι Τεμπη;όσα κρατάνε 57 αναπνοές.
  27 χιλιομετρα!!!

 2. Πες μας τώρα ότι κάνατε και αύξηση μισθών και μετά θα σας χειροκροτήσουμε εσάς τους άριστους….
  Έχετε καμία επαφή με την πραγματικότητα;;;;
  ζείτε σε άλλη χώρα ;;;;
  Γνωρίζετε το βιωτικο επίπεδο του μέσου Έλληνα;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.