Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Στα 950€ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας



 

Την ισχυρή Νέα Δημοκρατία ως βασικό αντίβαρο στην πιθανή κυβέρνηση των ηττημένων προέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα αυξήσει το αφορολόγητο για οικογένειες κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί, ενώ δεσμεύτηκε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο τέλος της τετραετίας και ένταξη στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε να τοποθετείται αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Σουδάν και στην επιχείριση για τη διάσωση των Ελλήνων που κινδυνεύουν. «Είναι μια σύνθετη επιχείρηση. Ουσιαστικά, καλούμαστε να εκκενώσουμε συμπολίτες μας από εμπόλεμη ζώνη. Έχουμε φέρει τους πρώτους συμπολίτες μας. Είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες. Έχω επικοινωνήσει τέσσερις φορές με τον πρόεδρο Μακρόν. Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη μας να μετεγκατασταθούν σε βάση στη νότια Αίγυπτο. Αν πρόκειται να προσγειωθούμε στο Σουδάν, θα γίνει αφού εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων. Περιμένουμε από τους Αμερικανούς να πάρουν τον έλεγχο», δήλωσε στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στο Σουδάν.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι είναι χρήσιμες, αλλά σπανίως τις κοιτά κατά την προεκλογική περίοδο. «Πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται από όλες τις μετρήσεις. Τα Τέμπη ήταν λογικό σοκ. Τώρα, που μπορούμε να δούμε τα διλήμματα των εκλογών, πιστεύω ότι ο κόσμος συσπειρώνεται και πάλι στη ΝΔ και είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε, σημειώνοντας πως δεν αμφισβήτησε ποτέ τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικά με τη λεγόμενη κυβέρνηση των ηττημένων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να μη γίνει πράξη είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία. «Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων, που θα συμπεριλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο δεν αποκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αδιανόητο να παίζουν κάποιοι μονόπολη με τις ζωές των πολιτών», πρόσθεσε.

Για το σενάριο κυβέρνησης ανοχής, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι διεκδικεί κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. «Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Η άλλη πρόταση ποια είναι;» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά και τον κ. Ανδρουλάκη. «Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συμπιέζονται» συνέχισε, και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα σενάριο διακυβέρνησης που να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. «Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κλείνει το μάτι» σε κυβέρνηση ηττημένων, φέρνοντας πλέον το σενάριο της ψήφου ανοχής. Ο ίδιος είπε ότι ποτέ δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής, ακόμη και αν του την προσέφερε κάποιο κόμμα.

Δείτε Εδώ 

alphafreepress.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Στα 950€ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Στο τέλος ποιας τετραετιας;
    Βρε μητσοτακη,προπατορα του βαρονου Μινχαουζεν,ο ΟΟΣΑ χθες μας είπε
    πως ο μέσος μισθός των ελληνων μειώθηκε κατά 7,4% ,λόγω μεγάλου πληθωρισμού κι εσύ πρωτόθρονε της ψευτιας θα αυξήσεις τους μισθους κατά
    25% και τον κατώτατο σε 950 ευρω!!
    Σε μέθυσε η εξουσία, σε ζάλισε η ραδιενέργεια του predator που κοιμάσαι πάνω του και δεν ξέρεις τί λες;
    Βρίσκεσαι σε πολιτική παράκρουση και προσπαθείς να κρατηθεις στην εξουσια
    πιασμένος απ τα μαλλιά των ψεματων σου.
    Είσαι ένας πολιτικός λαοπλανος,πρώτα γεννήθηκες εσύ και μετά γεννήθηκε το κίνημα του Μαυρογιαλουρισμου !
    Είπες και κάτι άλλο μέσα στο βαρύ μεθύσι της πολιτικής ψευτιά σου!
    Τι ειπες;” σύνθημα μας ή αξιολόγηση παντου”
    Κι ακόμα δεν έγινε η καταστροφή του κόσμου απ την παραπάνω πολιτική σου Απάτη!
    Βρε μητσοτακη;διαδοχε του μεγαλύτερου πολιτικού τζακιου;
    Διαδοχε του τζακιου του Νεποτισμου;
    Διαδοχε του αναμμένου πολιτικού τζαμιού,χειμωνα – καλοκαίρι, εδώ και 50 χρονια;
    Μιλάς εσύ για αξιολογηση;
    Εσύ Αρχάγγελε του νεποτισμου;
    Ο κληρονόμος ενός πολιτικού τζακιου που διοριζε ο,τι πετούσε;οτι κολυμπούσε;ο,τι σερνονταν ; διοριζε και διοριζει;
    μητσοτακη ,αυτά θα στα ρωτούσε ο Τσιπρας σε ένα debate μαζί σου ,αλλα;
    Αλλά εσύ προτιμάς ερωτήσεις και απαντήσεις έτοιμες απ τους γκεμπελισκους τους πετσοταισμενους!
    Δε βγαίνεις με τον Τσιπρα,φοβάσαι,φοβάσαι μην πέσεις σε λάθη,λάθη που θα σε
    στοιχίσουν το πολιτικό σου μέλλον.
    Φοβάσαι,δεν τοχεις, δεν τοχεις το χάρισμα, δεν έχεις αυτοπεποίθηση,δεν έχεις
    αλήθειες να αντιπαραβαλλεις,δεν έχεις πολιτικό έρεισμα!
    Φοβάσαι και τρέμεις,γιατί με τον Τσιπρα δε θα βγάλεις selfie,χασκογελώντας μέσα στο στούντιο,δε θα βγάλεις selfie,θα σου βγάλει ο Τσιπρας πάνω στο τραπέζι του debate ,όλη την πολιτική παθογενεια,παθογένεια που κουβαλάς
    στην πλατη σου…κληρονομικώ δικαίω!!!
    μητσοτακη;Ξέρεις πότε θα έβγαινες με τον Τσιπρα σε τηλεμαχια;
    Αν ο Τσιπρας ήταν,ήταν γιος πρωθυπουργου!
    Το Χάρβαρντ τελείωσες,” αριστος” είσαι για βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί την τελευταία πρόταση μου ..
    Εξαγγελίες αυξήσεις μισθών κατά 25% και η Ε.Κ.Τ ζητάει εναγωνίως μείωση μισθών, γιατι;γιατί θα προχωρήσουν σε αυξήσεις επιτοκιων δανεισμου!
    Αυτό το τελευταίο δεν το διαβασες;τι το θέλεις το ρημάδι το predator;
    Έμεινε από μπαταρία;
    Βάλε τον φορτιστή του στην υποδοχή του Μινχαουζεν-ισμού σου και συνέχισε..
    μέχρι την 20η Μαΐου να μας λες ψέματα.
    μητσοτακη;950 ευρώ ο κατώτατος μισθος;ή 950 + 3 του λαου ευρώ…θέλω να πω,μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό,άγγελε της ευθυτητας κι όχι της πονηριας…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.