Το πρώτο TEDx University of Western Macedonia είναι γεγονός! -Oμιλίες από ανθρώπους ειδικούς που ξεχωρίζουν



 

Στο TEDx University of Western Macedonia ,συνδυάζοντας έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής και με θέμα “ιδέες απ το μέλλον- ideas from the future”, το TEDx University of Western Macedonia θα παρουσιαστούν ατομικές αλλα και συλλογικές «μεταβάσεις» από σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι: Νατάσσα Ανδριτσάκη, ο Ιωάννης Γλωσσόπουλος, ο Κωνσταντίνος Συνοδινός, ο Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης, ο Νίκος Ντάβος, η Σοφία Γιαννακάκη, ο Πάνος Δημάκης, ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Oι “ ιδέες απ το μέλλον- ideas from the future ”, αναφέρονται στους στόχους που έχουμε κατακτήσει, αλλά και στους επόμενους, μιας και το ταξίδι προς την ολοκλήρωση δε σταματά ποτέ.

Για μια ημέρα θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους ειδικούς στον χώρο του επιχειρείν,  του διαδικτύου , της επιστήμης και άλλων τομέων, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί σας τις ιδέες τους, όπως προστάζει το παγκόσμιο δίκτυο TED. Με στόχο να γίνει πραγματικότητα το “Ideas worth spreading”, διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, σε δεκάδες πόλεις, δυναμικές ομιλίες μικρής διάρκειας, όπου ειδικοί στο εκάστοτε θέμα μοιράζονται εμπειρίες και γνώσεις με το κοινό, που βρίσκεται ζωντανά μαζί τους αλλά και με το αναρίθμητο κοινό του διαδικτύου. Το δίκτυο του TED ξεκίνησε το 1984 με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έως σήμερα οι ομιλίες γίνονται σε περισσότερες από 110 γλώσσες, ενώ τα εκατοντάδες events πραγματοποιούνται από το μεράκι και την εθελοντική προσφορά ανθρώπων που πιστεύουν, ότι τέτοιου είδους δράσεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από  workshops, μία έκθεση με αντικείμενο την επιστήμη αλλά και εντυπωσιακά performances ..

Σας καλούμε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία μαζί μας, στο μεγάλο αμφιθέατρο της νέας Πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η ομάδα του TEDx και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί να το ανακαλύψετε….

Σχετικά με το TED

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφοσιωμένη στις ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν, συχνά σε μορφή σύντομων ομιλιών από ηγέτες σκέψης και δράστες. Πολλές από αυτές τις ομιλίες δίνονται σε συνέδρια TED, TED salons και χιλιάδες ανεξάρτητα διοργανωμένα γεγονότα TEDx σε όλο τον κόσμο. Τα βίντεο αυτών των ομιλιών είναι διαθέσιμα δωρεάν στο TED.com και σε άλλες πλατφόρμες. Οι ηχητικές εκδόσεις των ομιλιών TED δημοσιεύονται στο TED Talks Daily, διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες podcast.

Οι ανοιχτές και δωρεάν πρωτοβουλίες του TED για τη διάδοση ιδεών περιλαμβάνουν το TED.com, όπου νέα βίντεο TED Talk δημοσιεύονται καθημερινά. Το TEDx, το οποίο αδειοδοτεί χιλιάδες άτομα και ομάδες για να φιλοξενήσουν τοπικά, αυτοοργανωμένα γεγονότα στυλ TED σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα TED Fellows, το οποίο επιλέγει καινοτόμους από όλο τον κόσμο για να ενισχύσει την επίδραση των εκπληκτικών τους έργων και δραστηριοτήτων. Το Audacious Project, το οποίο αναδύει και χρηματοδοτεί κρίσιμες ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Το πρόγραμμα TED Translators, το οποίο συγκεντρώνει τη μεταγλώττιση των TED Talk έτσι ώστε οι μεγάλες ιδέες να εξαπλωθούν σε διάφορες γλώσσες και σύνορα. Καθώς και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed. Το TED προσφέρει επίσης το πρόγραμμα TED@Work που αναδεικνύει τα TED Talks για την εκμάθηση στον χώρο εργασίας. Το TED έχει επίσης μια αυξανόμενη συλλογή από αρχικά podcasts, συμπεριλαμβανομένων του The TED Interview με τον Chris Anderson, του WorkLife με τον Adam Grant, του Far Flung με τον Saleem Reshamwala και του How to Be a Better Human.

Ακολουθήστε το TED στο Twitter, Facebook, Instagram και στο LinkedIn.

Σχετικά με το TEDx, x = ανεξάρτητη οργανωμένη εκδήλωση

Στο πνεύμα της αναδιάρθρωσης των αξιών, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια εμπειρία σαν αυτή του TED. Σε μια εκδήλωση TEDx, τα βίντεο με τα TED Talks και οι ζωντανοί ομιλητές συνδυάζονται για να δημιουργήσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση. Αυτές οι τοπικές, αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις έχουν το brand TEDx, όπου το x σημαίνει ανεξάρτητα οργανωμένο TED event. Το TED conference παρέχει γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα TEDx, αλλά οι μεμονωμένες εκδηλώσεις TEDx είναι αυτο-οργανωμένες. (Υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς και κανονιστικά πλαίσια.)

Για  να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωσή μας στην ιστοσελίδα https://tedxuniversityofwesternmacedonia.gr/

Ο διοργανωτής του TEDxUniversityofWesternMacedonia

Λοΐζος Σύβακας

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.