Έφθασαν στην Τανάγρα άλλοι 16 διασωθέντες Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν



 

Ακόμα δεκαέξι Έλληνες έφτασαν στην Ελλάδα με το δεύτερο αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας που προσγειώθηκε στην Τανάγρα. Εκτός από τους Έλληνες μαζί τους ήταν μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί πολίτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και επικεφαλής της αποστολής, συμμετείχε στην επιχείρηση και βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα για τη σημερινή επιχείρηση ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη από τις πρέσβειρες της Ελλάδας στην Αιθιοπία Άννας Φάρου και στην Ιορδανία Ελευθερίας Γαλαθιανάκη.

Σε ότι αφορά τον συνολικό αριθμό των Ελλήνων από το Σουδάν, προς ώρας είναι ασαφής και αυτό διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διπλή υπηκοότητα και τις προηγούμενες ημέρες παρελήφθησαν από δυνάμεις της Δύσης και έχουν μεταφερθεί σε κάποια χώρα της ΕΕ, χωρίς να έχουν ενημερώσει τις αρχές.

Οι υπολογισμοί που γίνονται για τους εναπομείναντες Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, είναι ότι ο αριθμός τους ίσως φτάνει τους 80.

realnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.