Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: “Δεν είναι η μόνη περίπτωση κακής διαχείρισης του ΔΗΠΕΘΕ από την Δημοτική Αρχή Μαλούτα”



Διαμαρτυρία της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη Τόπος να ζεις” για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό περιόδου Απρίλιος 2023 – Δεκέμβριος 2023: “Το ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι ιδιωτικό για να κάνει η Διοίκηση ότι θέλει”

Η παρακάτω είναι η εισήγηση του καλλιτεχνικού σχεδιασμού του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που καλείται να ψηφίσει σήμερα το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ:

ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση Καλλιτεχνικού σχεδιασμού περιόδου Απρίλιος 2023 Δεκέμβριος 2023

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Ρεπερτόριο

Α) «Αταίριαστο Ζευγάρι» κωμωδία του Νήλ Σάιμον. (Καλοκαιρινή περιοδεία)

Β) «Καλλιπάτειρα» του Νίκου Κέφαλου (Κεντρική κ εφηβική Σκηνή)

Γ) «Ρίσκο» της Δήμητρα Παπαδήμα (Εναλλακτική Σκηνή)

Δ) «Το μαγεμένο πηγάδι» νέο έργο του Μιχάλη Πιτένη, βασισμένο σε ένα τοπικό μύθο. (Παιδική Σκηνή)

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, καμία αναλυση, καμία αιτιολογία, κανένας προυπολογισμός, μόνο αυτές οι 4 γραμμές!!!

Σε επόμενο θέμα αναλύεται ο προϋπολογισμός του έργου της καλοκαιρινής περιοδείας κόστους 137.000,00 ευρώ το οποίο σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Λευτέρης Πλασκοβίτης έναντι αμοιβής (όπως δικαιούται). Προβλέπεται μάλιστα και έξτρα κόστος για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής και όχι ως σκηνοθέτης!!!

Δεν έχουμε καμία διάθεση να κρίνουμε το καλλιτεχνικό επίπεδο των έργων ούτε την αξία των δημιουργών, όμως πέρα από την προχειρότητα της εισήγησης, πόσο ηθικό είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ κύριος Κέφαλος, να ψηφίζει για να ενταχθεί στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του ΔΗΠΕΘΕ ένα δικό του έργο;

Το ΔΗΠΕΘΕ χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από τον Δήμο Κοζάνης και σε ένα μικρότερο ποσοστό από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Πολιτισμού, ορθώς δεν είναι ανταποδοτικό, όμως δεν είναι και ιδιωτικό για να κάνει η Διοίκηση ότι θέλει με αυτό και σίγουρα δεν είναι η μόνη περίπτωση κακής διαχείρισης του ΔΗΠΕΘΕ από την Δημοτική Αρχή Μαλούτα.

Οι πλειοψηφίες και οι συνεργασίες στο ΔΣ είναι δεδομένες, επομένως σε ένδειξη διαμαρτυρίας η εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης θα απέχει από το συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.