Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Γνωρίζοντας με εκδρομές τη μαγεία του Βοΐου



 

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας πραγματοποίησαν διδακτικές επισκέψεις μέσα στα όρια του Δήμου Βοΐου με σκοπό την γνωριμία τους με τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Οι διδακτικές επισκέψεις ήταν δωρεά του Δήμου Βοΐου στους μαθητές και εκπαιδευτικούς με σκοπό να γνωρίσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς που είναι κρυμμένοι στο θαυμαστό Βόιο.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Δρυοβούνου και τους Ιερούς Ναούς της Παναγίας και του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα. Ο αρχαιολόγος κ. Θεοφάνης Τσάμπουρας παρουσίασε στα παιδιά την πλούσια αγιογράφηση και στοιχεία για τη ναοδομία και την ιστορία της περιοχής.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Δρυοβούνου και Μικροκάστρου στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγίας».

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τον Πεντάλοφο, όπου θαύμασαν την φυσική  ομορφιά της περιοχής και επισκέφτηκαν το «Καρούτειο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Πενταλόφου» και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές πέρασαν ωραίες στιγμές συνδυάζοντας τη γνωριμία με τις περιοχές και τα μνημεία του Βοΐου με στιγμές ξεγνοιασιάς στη φύση.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Βοΐου για την δωρεάν διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδρομής για τους μαθητές και τη δυνατότητα που τους έδωσε, όπως και κατά την περσινή σχολική χρονιά, να περάσουν χρόνο στη φύση ανακαλύπτοντας πτυχές της τοπικής ιστορίας και παράδοσης. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Θεοχάρη Τσάμπουρα, Αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο οποίος αφιλοκερδώς συμμετείχε στην δράση και χάρισε στους μαθητές του Γυμνασίου γνώσεις σχετικές με την αγιογραφία και τη ναοδομία των Μονών που επισκέφτηκαν.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.