Ένα ευρώ φθηνότερα φέτος αρνί & κατσίκι στα κρεοπωλεία – Μεγάλη προσοχή στα φθηνά κρέατα – Τι λέει ο Πρόεδρος των κρεοπωλών Δήμου Κοζάνης  Θωμάς Γκιάτας



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR
 
Ένα ευρώ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι πωλείται το αρνί και το κατσίκι στα κρεοπωλεία της Κοζάνης.
Στα 12,50 ευρώ το κιλό θα βρουν οι καταναλωτές στα κρεοπωλεία το παραδοσιακό για το Πασχαλινό τραπέζι αρνί και το κατσίκι, ενώ  σε σχέση με πέρυσι η τιμή του αρνιού ήταν στα 13,50 με 13,90 αντίστοιχα για το κατσίκι.
Η διαφορά που προκύπτει στην τιμή του ενός ευρώ σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται να είναι το καλάθι της νοικοκυράς, που  “παρέσυρε” καθοριστικά την τιμή του οβελία πανελλαδικά.
Το γεγονός αυτό έκανε τους κρεοπώλες να είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους και κατά συνέπεια την ποσότητα του αρνιού που διατέθηκε στην αγορά .
Αυτή τη στιγμή όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος των κρεοπωλών του Δήμου Κοζάνης κ.Θωμάς Γκιάτας, δεν υπάρχει στην αγορά των κρεοπωλείων διαθεσιμότητα, αφού ο περισσότερος κόσμος φρόντισε για την αγορά του αρνιού δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα.
Η προέλευση των αρνιών που διατίθενται στα κρεοπωλεία της Κοζάνης, είναι εγχώρια και μάλιστα προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Κοζάνης. Το γεγονός αυτό παρέχει ασφάλεια προς τους καταναλωτές, ενώ υπήρξε επάρκεια για την κάλυψη και τη ζήτηση του αρνιού.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Γκιάτα, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το τι αγοράζουν.

Μια φθηνή τιμή, ενδεχομένως να εγκυμονεί κίνδυνο για αμφιβόλου προελεύσεως  και ποιότητας προϊόντα.

“Διευκολύνουμε τους πελάτες μας και  όλη την κατάσταση με τις ανατιμήσεις των τιμών στα ράφια. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο τι αγοράζει, μια προσφορά μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και κυρίως για προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι μας”.

“Ότι δίνεις, παίρνεις …Μια φθηνή τιμή θα πρέπει να μας προβληματίσει”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Θωμάς Γκιάτας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.