Λαϊκή Συσπείρωση: «Παίξε και όπου βγει»



 

Την άθλια κατάσταση των υποδομών αθλητισμού και των υπηρεσιών υγείας στο Δήμο μας ανέδειξε το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή της ΑΕΠ Κοζάνης όταν στο 30ο λεπτό στο αγώνα με τον Εδεσσαικό τραυματίστηκε σοβαρά κόβοντας το πόδι του με κίνδυνο της ζωής του   αφού για λίγο δεν έκοψε την κεντρική αρτηρία του. Παράλληλα  όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο δεν υπήρχε αντιτετανικός όρος για να χορηγηθεί στον τραυματία.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ότι την ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν τις επιτυχίες των ομάδων μας στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής την ίδια στιγμή τα μέτρα προστασίας των αθλητών έχουν αφεθεί στην τύχη τους και μάλιστα σε επαγγελματική κατηγορία. Ανάλογη και χειρότερη είναι η κατάσταση στις υποδομές που φιλοξενούν ερασιτεχνικά σωματεία.  Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στο στρατιωτικό γήπεδο αλλά και η πρόσφατη καταγγελία για το κλειστό της Σκρκας.

Η δημοτική αρχή στο μόνο που περιορίζεται είναι η μοιρασιά των λίγων αθλητικών εγκαταστάσεων στους συλλόγους με ρουσφετολογικούς όρους αφού δεν φτάνουν για όλους την στιγμή που η κατάσταση των γηπέδων είναι τραγική, ιδίως στα χωριά δίνοντας την εικόνα της εγκατάλειψης. Παράλληλα πριν ένα διάστημα μεγάλη συζήτηση γινόταν για το κόμιστρο που θα πρέπει να καταβάλουν οι Σύλλογοι στο Δήμο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Έργα όπως του κολυμβητηρίου καθυστερούν στερώντας την πρόσβαση του λαού.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση, όπως η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και προσωπικό. Αυτή την πολιτική στήριξαν και η σημερινή και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Μια πολιτική που δεν αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν λαϊκή ανάγκη (π.χ στο Δήμο Κοζάνης εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού) αλλά σαν ένα πεδίο κερδοφορίας των ΠΑΕ, των διαφόρων ακαδημιών που στόχο έχουν το κέρδος.

Επίσης για μια ακόμα φορά και από αυτό το γεγονός αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Μαμάτσειο Νοσοκομείο που αδυνατεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη ακόμα και για μικροτραυματισμούς.

Καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ελέγχους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και να παρθούν μέτρα ώστε να μην κινδυνέψει ξανά κανένας αθλητής.

 

Κοζάνη 12/4/20223

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.